Hem>Support> Vanliga frågor
Hur kan vi hjälpa dig?
Vanliga frågor>Köksmaskinsfamilj>Köksmaskiner>Tips och tricks för köksmaskiner> Några tips för att använda köksmaskinen med bäst resultat?

Några tips för att använda köksmaskinen med bäst resultat?

Få bästa resultat för dina skapelser med våra tips för hur du använder köksmaskinen. Läs mer om tidsinställning, hastigheter, ingredienser och mycket mer...

Bli en köksmaskinsmästare med några enkla tips om hur du gör:

Uppgift Tips
Bearbetningstid Din KitchenAid-köksmaskin arbetar snabbare och grundligare än de flesta andra elektriska köksmaskiner. Därför måste bearbetningstiden justeras för de flesta recept för att undvika överarbetning. Avgör den perfekta bearbetningstiden genom att titta på smeten eller degen och bara arbeta den tills den har nått det önskade utseende som beskrivs i receptet, t.ex. ”slät och krämig”. Nedan finns mer information om hastigheter.
Tillsätta ingredienser Standardproceduren när du bearbetar de flesta typer av smet, särskilt kaksmet och kakdeg, är att lägga till ingredienserna i följande ordning: 1/3 torra ingredienser, 1/2 flytande ingredienser, 1/3 torra ingredienser, 1/2 flytande ingredienser, 1/3 torra ingredienser. Använd hastighet 1 tills ingredienserna har blandats. Öka sedan gradvis till önskad hastighet. Tillsätt alltid ingredienserna så nära sidan av skålen som möjligt, inte direkt i den rörliga blandardelen. Stänkskyddet kan användas för att förenkla tillsättning av ingredienser (stänkskyddet ingår i utvalda modeller och finns även som tillbehör.)
Göra kaksmet När du använder förpackad kakmix använder du hastighet 4 för medelhastighet och hastighet 6 för hög hastighet. För bästa resultat bearbetar du enligt anvisningarna på paketet.
Lägga till nötter, russin eller kanderad frukt Fasta material bör vändas ner under de sista sekunderna av bearbetningen på hastighet 1. Smeten bör vara tillräckligt tjock för att frukt eller nötter inte ska sjunka till botten av formen under gräddningen. Klibbig frukt bör blandas med lite mjöl för att fördelas bättre i smeten.
Knåda jästdegar Använd alltid degkroken för att blanda och knåda jästdegar. Använd hastighet 2 för att blanda och knåda jästdegar. Om du använder någon annan hastighet kan det uppstå problem med köksmaskinen. Använd inte recept med mer än 900 g vanligt mjöl eller 800 g fullkornsmjöl när du gör deg i en 4,3-litersskål. Använd inte recept med mer än 1 kg vanligt mjöl eller 800 g fullkornsmjöl när du gör deg i en 4,8-litersskål.
Vispa äggvitor Lägg rumstempererade äggvitor i en ren, torr skål. Sätt fast skålen och ballongvispen. För att undvika stänk, vrid gradvis upp till angiven hastighet och vispa till önskad konsistens. För en äggvita ökar du hastigheten gradvis till hastighet 10. För två eller fler äggvitor ökar du hastigheten gradvis till hastighet 8. Vispningsstadier: Tänk på att din KitchenAid-köksmaskin vispar äggvitor snabbt, så undvik att vispa för mycket.
Vispa grädde Häll kall vispgrädde i en kyld skål. Sätt fast skålen och ballongvispen. För att undvika stänk, vrid gradvis upp till angiven hastighet och vispa till önskad konsistens. För mindre än 200 ml ökar du hastigheten gradvis till hastighet 10. För mer än 200 ml ökar du hastigheten gradvis till hastighet 8. Vispningsstadier: Håll grädden under noggrann uppsikt. Eftersom din KitchenAid-köksmaskin vispar så snabbt finns det bara några sekunder mellan vispningsstadierna.

Obs! Om ingredienserna i botten av skålen inte blandas ordentligt är vispen inte tillräckligt långt ner i skålen. Läs vår relaterade artikel om avstånd mellan blandare och skål för att ta reda på hur du enkelt justerar det själv.

Var den här artikeln till hjälp?
top
Välj en annan produkt

Jämför

Jämför produkter

Du får inte köpa fler än 3 produkter. Ta bort en produkt innan du lägger till en ny.