Skip the navigation
hero-banner-1600x470-faq
Vanliga frågor

Hur justerar man skålens avstånd (köksmaskin med fällbart drivhuvud)?

Om köksmaskinens flatblandare slår i skålen eller inte når ingredienserna måste skålens avstånd justeras. Det kan du göra enkelt. Se hur …

Din köksmaskin justeras på fabriken för att ha den perfekta höjden för optimal blandning. Men med tiden och på grund av frakt och användning kan den ändras och behöva justeras. Om så är fallet kan du enkelt korrigera det.

Tecken på att skålens avstånd måste justeras:

  • Om blandaren är för högt upp kan den inte nå och blanda ingredienserna.

  • Om blandaren är för lågt ned kan den träffa botten av skålen och den vita beläggningen kan nötas av nedtill på blandaren.

Så här justerar du skålens avstånd:

  1. Vrid köksmaskinen till läget ”0” (av) och dra ut kontakten. how do you adjust the beater to bowl clearance (bowl-lift) step 1
  2. Lyft köksmaskinens drivhuvud (genom att fälla upp det), så ser du en skruv som sitter i gångjärnet. Vrid skruven något moturs (åt vänster) om du vill höja blandaren eller medurs (åt höger) om du vill sänka den. Justera flatblandaren, så att den precis går fri från skålens botten. Om du överjusterar skruven kan det hända att låsspaken för skålen inte går att låsa på plats.
    how do you adjust the beater to bowl clearance (bowl-lift) step 2
    Obs! Det behövs bara en liten vridning: skruven roterar inte mer än 1/4 varv (90 grader) i någon riktning. (Hela intervallet för justeringen är 1/2 varv, eller 180 grader.)

Obs! När flatblandaren är korrekt justerad slår den inte mot botten eller sidan av skålen. Om flatblandaren eller trådvispen är så nära att den slår i kan blandaren eller vispen slitas.

Var den här artikeln till hjälp?

yesno