Hem>Support> Vanliga frågor
Hur kan vi hjälpa dig?
Vanliga frågor>Köksmaskinsfamilj>Köksmaskiner>Komma igång med köksmaskinen> Hur justerar man avståndet mellan blandare och skål (hävarm)?

Hur justerar man avståndet mellan blandare och skål (hävarm)?

Om köksmaskinens flatblandare inte når ingredienserna eller slår i skålen måste skålens avstånd justeras. Det är lätt att göra. Se stegen …

Din köksmaskin justeras på fabriken för att ha den perfekta höjden för optimal blandning, men med tiden och på grund av frakt och användning kan den ändras och behöva justeras. Om så är fallet kan du enkelt korrigera avståndet själv.

Tecken på att skålens avstånd måste justeras:

  • Om flatblandaren är för högt upp kan den inte nå och blanda ingredienserna.

  • Om flatblandaren är för lågt ned kan den träffa botten av skålen och den vita beläggningen kan nötas av från blandarens nedre del.

Så här justerar du skålens avstånd:

  1. Vrid köksmaskinen till läget ”0” (av) och dra ut kontakten. how do you adjust the beater to bowl clearance step 1
  2. Placera skålens lyftspak i nedfällt läge för att få fram skruven. how do you adjust the beater to bowl clearance step 2
  3. Justera genom att vrida skruven så att flatblandaren precis går fri från skålens botten när den är i upplyft läge. Vrid skruven moturs för att höja skålen och medurs för att sänka skålen. how do you adjust the beater to bowl clearance step 3 Obs! Det behövs bara en liten vridning: skruven roterar inte mer än 1/4 varv (90 grader) i någon riktning. (Hela intervallet för justeringen är 1/2 varv, eller 180 grader.)

Obs! När flatblandaren är korrekt justerad slår den inte mot botten eller sidan av skålen. Om flatblandaren eller trådvispen är så nära att den slår i kan blandaren eller vispen slitas.

Var den här artikeln till hjälp?
top
Välj en annan produkt

Jämför

Jämför produkter

Du får inte köpa fler än 3 produkter. Ta bort en produkt innan du lägger till en ny.