Skip the navigation
hero-banner-1600x470-faq
Vanliga frågor

Varför kastas torra ingredienser ut ur skålen?

Stänker eller kastas ibland ingredienser ut ur skålen när du använder din köksmaskin? Se våra tips för torra ingredienser...

Om torra ingredienser ryker eller flyger ur skålen finns det flera saker du kan göra för att lösa problemet.

Använder du stänkskyddet?

Vi rekommenderar att du använder stänkskyddet för att förhindra att torra ingredienser flyger ut ur skålen. Stänkskyddet har två syften: dels kan du enkelt hälla ner ingredienser genom öppningen ner i rännan, dels förhindrar du att ingredienser stänker ut när du blandar.

Ett stänkskydd medföljer många av våra köksmaskinsmodeller. Du sätter fast det ovanpå skålen.

Om du inte har ett stänkskydd kan du köpa ett enligt följande: För köksmaskiner på 3,3 liter: Stänkskydd 5KSM35PS För köksmaskiner på 4,3 liter och 4,8 liter: Stänkskydd 5KSMTHPS (fungerar med köksmaskiner med fällbart drivhuvud, förutom med vissa skålar*) För köksmaskiner på 6,9 liter: Stänkskydd 5KSMBLPS

  • Stänkskydd sätts fast ovanpå skålen och kan inte användas med glasskålar, keramikskålar och speciella metallskålar som är texturerade, kviltade eller hamrade. KitchenAids stänkskydd är tillverkade av hållbar plast och tål maskindisk.

Pröva mjukstartsfunktionen

Om du ofta gör bröddeg eller annat med många torra ingredienser kan du överväga en köksmaskin med mjukstartsfunktion.

Vissa modeller har en mjukstartsfunktion som innebär att köksmaskinen kan tveka tillfälligt när den slås på. När du väljer en hastighet startar den långsamt och ökar gradvis till önskad hastighet. Detta förhindrar att mjöl och andra ingredienser kastas ut ur skålen. Vissa modeller har också en 1/2-hastighet eller ett alternativ för att "vända ner” ingredienser, vilket också hjälper.

RELATERADE VANLIGA FRÅGOR

Var den här artikeln till hjälp?

yesno