Skip the navigation

Varför blir inte grädden vispad?

Om du vispar grädde med din köksmaskin och den inte blir tjockare finns det några skäl till att det kan hända …

Det kan vara väldigt irriterande om du vispar grädde och den inte tjocknar som den ska, men oroa dig inte, här är några tips som kan hjälpa och saker du kan prova.

Var skålen kyld?

Grädden vispas snabbare om du lägger mixerskålen i rostfritt stål och vispen i frysen i en halvtimme innan du vispar.

Ytterligare tips:

  • Grädden vispas bättre om du lägger till en nypa salt först.

  • När du vispar grädde kan du tillsätta socker och vanilj när grädden är vispad ungefär till hälften så får den en tjockare konsistens. Om du tillsätter sockret i början får den en tunnare konsistens.

  • Grädden och skålen ska vara så kalla som möjligt. Grädden vispas lättare och till en tjockare konsistens när den är mycket kall.

OBS!

Alla våra köksmaskiner levereras med en trådvisp som är perfekt för att vispa grädde.

RELATERADE VANLIGA FRÅGOR

Var den här artikeln till hjälp?

yesno