Hem>Support> Vanliga frågor
Hur kan vi hjälpa dig?
Vanliga frågor>Köksmaskinsfamilj>Köksmaskiner>Tips och tricks för köksmaskiner> Kan jag få några tips för att göra bröddeg i en köksmaskin?

Kan jag få några tips för att göra bröddeg i en köksmaskin?

Ingenting går upp emot doften och smaken av hembakat bröd. Här är några praktiska tips för att baka eget bröd med din köksmaskin...

Många gör bröddeg i sin köksmaskin när de vill baka hemma. Det är snabbt och enkelt – och du kommer att älska resultatet!

Mängd och typ av mjöl

Det är viktigt att inte överskrida kapaciteten hos din mixerskål, så kontrollera i användarhandboken vad den maximala mjölkapaciteten är.

*Den rekommenderade mängden ingredienser skiljer sig åt för brödskålen med jäskorg, som har en egen mängdguide.

Anpassa dina recept/knådningstider

Att göra bröddeg i en köksmaskin går mycket snabbare och kräver mindre ansträngning, så du kan behöva anpassa dina favoritrecept och korta ner knådningstiden avsevärt.

– Knådning i 2 minuter i din köksmaskin motsvarar knådning för hand i 10–12 minuter. – Om du knådar för länge börjar degen klättra upp längs degkroken. – Degen ska bilda en boll och "rengöra" skålens sidor.

Blandningshastighet

Degkroken ska användas till alla jästbröd och du bör använda hastighet 2. Om du använder en högre hastighet är det tuffare för köksmaskinens motor, och om du använder en lägre hastighet ger det inte tillräckligt med fart för att knåda ordentligt.

Vill du ha en specifik allt-i-ett-brödskål?

Om du gillar att baka bröd kommer du att älska vår brödskål med jäskorg. Den gör det enkelt att få konsekventa resultat av hantverkskvalitet, och du kan gå direkt från köksmaskin till ugn. Den fungerar som en traditionell ångugn så att du får en grundlig gräddning och en läcker skorpa på brödet.

Är du redo att sätta igång? Ta en titt på några av våra brödrecept för att få inspiration.

Var den här artikeln till hjälp?
top
Välj en annan produkt

Jämför

Jämför produkter

Du får inte köpa fler än 3 produkter. Ta bort en produkt innan du lägger till en ny.