Hem>Support> Vanliga frågor
Hur kan vi hjälpa dig?

Hur gör jag den perfekta pastadegen?

Att göra egen pastadeg i en köksmaskin är lättare än du tror. Ta en titt på våra tips som hjälp...

Om du älskar italiensk mat ska du definitivt pröva att göra egen pasta. Det kan behövas lite experiment när du lär dig att göra hemlagad pasta tills pastadegen får bästa konsistens, och det kan behövas flera omgångar av deg innan du får den precis rätt. Pröva att börja med grundreceptet på äggnudlar i användarhandboken, eftersom degen är relativt enkel att justera och använda.

– Bra pastadeg ska vara fast och läderartad att röra vid, men också smidig. – Den ska inte klibba fast på fingrarna eller smula sig och gå sönder. – Degens konsistens kan påverkas av många faktorer, som luftfuktighet, märket på det mjöl som används och storleken på äggen.

Om du vill ha mer inspiration besöker du vår receptsida.

Göra pastadeg i köksmaskinen

  1. När du gör pastadeg ska du använda flatblandaren för att blanda ägg, mjöl, salt och vatten i ca 30 sekunder på hastighet 2. Flatblandaren bryter upp och införlivar ingredienserna bättre än degkroken.
  2. Om vattenmängden är korrekt bör degen hålla ihop när du trycker den mellan fingrarna. Om den är för torr och smulig tillsätter du mer vatten, 1 matsked åt gången.
  3. Därefter sätter du degkroken på köksmaskinen för att knåda degen i två minuter på hastighet 2.
  4. Degen ska hålla ihop men inte vara klibbig när du rör vid den. Om du behöver mer vatten för att få degen att hålla ihop bör du tillsätta det mycket långsamt till degen. Att spreja vattnet på degbollen är ett sätt att införliva det utan att ta för mycket.
  5. Efter knådning med köksmaskinen måste pastadegen knådas för hand i ytterligare 1–2 minuter. Du kan knåda den på köksbänken med ytterst lite mjöl.
  6. Degen behöver vila i 10–15 minuter innan den kavlas ut – antingen för hand eller med pastavalsen, om du har en sådan. Placera degen under en uppochnedvänd mixerskål, insvept i plast eller en plastpåse under viloperioden för att undvika att den torkar ut.

Tips! Om pastadegen torkar ut medan du kavlar eller kör den i maskinen, tillsätt vatten lite i taget. Om dina pastaspiraler slokar eller inte håller formen, tillsätt lite mjöl eftersom degen då är för fuktig.

Pastaspiraler

Var den här artikeln till hjälp?
top
Välj en annan produkt

Jämför

Jämför produkter

Du får inte köpa fler än 3 produkter. Ta bort en produkt innan du lägger till en ny.