KitchenAid Köksmaskin - Extra tillbehör.
SKICKA ETT E-POSTMEDDELANDE TILL MIG NÄR DEN ÄR TILLGÄNGLIG
Om du vill kan du få ett e-postmeddelande när den är tillgänglig igen.
Observera att din e-postadress behandlas i enlighet med vårt sekretessmeddelande
Du får ett meddelande när den är tillgänglig igen.
Du kan göra pastavalsmaskinens jobb för hand på det på traditionella sättet. Med lite övning kommer du att kunna göra papperstunna pastaark som bara är att skära. Det enda du behöver är en brödkavel och lite tålamod. Låt pastadegen vila tills den är rumstempererad och dela den sedan i bitar. Strö mjöl på köksbänken och brödkaveln så att inte degen fastnar. Om du vill kan du använda pastavalsdelen så att du slipper bli trött i armarna.
Om du är osäker på vilken tjocklek du ska du ska ha när du använder pastavalsen följer du guiden nedan:
1 eller 2: Deg som du kan kavla och tunna ut
3: Tjockare bandspaghetti/nudlar
4: Äggnudlar
4 eller 5: Lasagne, fettuccine, spaghetti, ravioli
6 eller 7: Tortellini, tunn fettuccine, tunna linguini
7 eller 8: Linguini, extratunn spaghetti, capelli
När du har kavlat ut dina tunna pastaark och skurit dem som du vill måste de torka. För att spara utrymme och se till att pastan lufttorkar jämnt kan du använda pastatorkställningen från KitchenAid (säljs separat). Den förskjutna spiralen ger dig torkutrymme som motsvarar tre meter. Ta bort staven från mittstolpen och fånga upp pastan när den kommer ut. Sedan kan du bara njuta av din kreation.
När du har upptäckt hur roligt det är att göra egen deg med hjälp av degkroken till KitchenAid-köksmaskinen (säljs separat) är det dags att börja kavla.
Innan du börjar bör du låta degen vila i minst en halvtimme (eller i kylskåp i upp till 24 timmar) så att glutenet kan ”slappna av”. Det gör degen enklare att kavla. Degen ska vara lite klibbig och bara tillräckligt fuktig för att det ska gå att rulla den till en boll.
Det tar cirka 15 minuter innan du kan tillaga eller förvara dina färska pastaark. Häng pastan på en pastatorkställning eller något liknande så att luften kan flöda runt dem.
Vilken är din favorit? Vad tycker barnen? Gillar de klassisk spaghetti eller mättande fettuccine? Du kan göra färska nudlar av dina pastaark. När du har använt pastavalsen sätter du pastaskäraren (säljs separat) i delfästet på köksmaskinen och sedan matar du igenom de förberedda pastaarken. Enkelt! Du kommer bli förtjust av hur jämn pastan blir när kommer ut genom den användarvänliga pastaskäraren. Du kan koka pastan direkt eller torka den för senare användning.
Använd valsarna för att knåda och kavla ut pastaplattor med perfekt tjocklek.