Skip the navigation

Chilaquiles med kryddig rödbetssalsa

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Chilaquiles with Spicy Beetroot Salsa
Chilaquiles med kryddig rödbetssalsa

Fira årets färg med denna kryddiga rödbetsrätt!

Duration
Totalt1h
Förberedelser30min
Tillagning30min

Redskap

BLENDERBLENDER

Ingredienser

Portioner

300 g

medelstora rödbetor, skalade och tärnade

15 ml

olivolja

20 g

små jalapenos

25 g

liten schalottenlök

2

vitlöksklyftor

3 msk

limesaft

1/2

lime

100 g

koriander

1 1/2 tsk

salt

160 ml

rapsolja

10

runda majstortillas

2

stora ägg

smulad ost

crema

bladskott

pumpafrön

Steg för steg

  1. Lägg de förberedda rödbetorna i en kastrull och tillsätt tillräckligt med vatten för att precis täcka dem. Låt koka upp och sänk sedan till medelhög värme och koka i tjugo minuter, eller tills en gaffel går igenom. Ta bort från värmen.

  2. Medan rödbetorna kokar, värm en stekpanna på medelhög värme, tillsätt olivolja och bryn jalapeno, schalottenlök och vitlök lätt. Ställ åt sidan.

  3. Använd en hålsked för att flytta de kokta rödbetorna till KitchenAid-blendern, och tillsätt jalapeno, schalottenlök, vitlök, limesaft, limeskal, salt och 0,59 dl rödbetsvatten. Vrid hastigheten till 4 och mixa tills blandningen är slät. Stoppa blendern, tillsätt koriander och pulsera sedan blandningen fem till sex gånger. Ställ åt sidan.

  4. Tillsätt rapsolja i en stor stekpanna med höga kanter och värm på medelhög värme i tre minuter. Skär under tiden tortillabröden i små trianglar genom att skära dem i fjärdedelar som du sedan skär i halvor (eller tredjedelar). När oljan är tillräckligt varm steker du tortillatrianglarna i omgångar, ett lager i taget. Använd en tång för att vända på chipsen efter två minuter. Tillaga i ytterligare två minuter eller tills de är krispiga, men inte brända. Ta bort tortillachipsen, lägg dem på en plåt klädd med hushållspapper och salta dem lätt. Fortsätt tills alla bitar har stekts.

  5. När alla chips är stekta sänker du värmen till medium, tillsätter rödbetssalsan till kastrullen och låter småkoka. När rödbetssalsan sjuder tillsätter du de stekta tortillachipsen och rör om för att täcka chipen i salsan jämnt. Ta bort från värmen och ställ åt sidan.

  6. Ställ en stekpanna på medelvärme och täck den med lite smör eller olivolja. När den värmts upp knäcker du äggen, täcker pannan och kokar i 3–4 minuter, eller tills äggvitorna är helt kokta och äggulan är fast men fortfarande mjuk.

  7. Lägg salsaklädda chips på två tallrikar. Toppa varje hög med ett ägg och garnera sedan varje portion med crema och strö över ost, pumpafrön, koriander och bladskott. Servera omedelbart.