emeagif
Skip the navigation
Hem>Produkttips>Brödskål
@2x-media-banner mobile bowl bread-bowlproduct-tips-half-media-banner bowl bread-bowlproduct-tips-half-media-banner bowl bread-bowl

Grattis till din brödskål – registrera produkten nu

Du kan även ladda ned användarhandboken. Registrera brödskålen hos oss så får du tillgång till supportmeddelanden när du behöver dem. Nu ska vi baka bröd!

Vad kan jag göra med min nya brödskål?

Med det här tillbehöret till köksmaskinen kan du skapa perfekt hembakat bröd.

dishes-bowl bread-bowl classic-boules

Klassiskt runt bröd

Baka ett runt bröd med gyllene utsida och mjukt inkråm – perfekt för att doppa i soppa, bre en skiva med smör eller vad du vill.

dishes-bowl bread-bowl cinnamon-rolls

Kanelbullar

Ta tillfället i akt och baka en ljuvlig kanelbullekaka. Toppa den med en lyxig glasyr.

dishes-bowl bread-bowl brioche-beead

Briochebröd

Fluffig och söt brioche är ett lyxigt bröd med mycket smör. Fläta degen före gräddning för ett snyggt resultat.

dishes-bowl bread-bowl all-kinds-of-bread

Alla typer av bröd

Oavsett vilket bröd du gör är det enkelt att knåda och baka det i brödskålen som klarar allt.

Så här förbereder du skålen före användning

Alla köksmaskiner justeras individuellt för optimala prestanda. När du använder brödskålen med lock för bakning kan du behöva justera avståndet mellan vispen och skålen. Här kan du läsa om hur du gör det.

install bowl bread-bowl step1
1

Sätt skålen på plats

Stäng av köksmaskinen med läget OFF (0) och dra ut kontakten. Lås upp och lyft upp motorhuvudet. Sätt brödskålen på spännplattan så att den sitter säkert på plats.

install bowl bread-bowl step2
2

Fäst degkroken

Sätt på degkroken på köksmaskinens axel som vanligt. Fäll sedan ned motorhuvudet till det nedre läget igen och lås det på plats.

Så här bakar du ditt första bröd

prep-first-bread bowl bread-bowl step1
1

Knåda degen

Lägg ingredienserna i skålen och knåda degen. När du är klar stänger du av köksmaskinen med läget OFF (0) och drar ut kontakten. Fäll upp motorhuvudet och ta bort tillbehöret.

prep-first-bread bowl bread-bowl step2
2

Ta bort brödskålen

Ta nu bort brödskålen genom att vrida den så att den lossar från spännplattan.

prep-first-bread bowl bread-bowl step3
3

Låt degen jäsa

Låt degen jäsa i skålen. När den är färdigjäst kan du forma degen på locket och göra den redo för gräddning. Sätt försiktigt tillbaka skålen och fäst den.

prep-first-bread bowl bread-bowl step4
4

Grädda i ugnen

Ställ brödskålen (med locket nedåt) i mitten av ugnen och grädda enligt receptet. Placera gallret så nära mitten av ugnen som möjligt och se till att det finns tillräckligt med plats för brödskålen.

prep-first-bread bowl bread-bowl step5
5

Ta bort skålens lock

Ta bort locket så att brödet exponeras och grädda i ytterligare 10 minuter så att skorpan får en gyllenbrun färg. Lägg brödet på ett galler för att svalna innan du skär det i skivor. Använd alltid grytvantar!

Rengöring och skötsel av brödskålen

clean-and-care bowl bread-bowl pre-washing

Blötlägg skålen i förväg

Om du vill få bort brödrester blötlägger du brödskålen i varmt vatten med lite diskmedel i 15–20 minuter eller efter behov innan du ställer den i diskmaskinen.

clean-and-care bowl bread-bowl dishwasher-safe

Lägg i diskmaskinen

Brödskålen och locket kan diskas i diskmaskin på övre eller nedre hyllan, eller så kan du handdiska den grundligt i varmt vatten med diskmedel och skölja av den före torkning.

clean-and-care bowl bread-bowl dry-before-storage

Torka brödskålen

Torka alltid brödskålen ordentligt innan du lägger undan den till nästa gång du ska baka bröd.

clean-and-care bowl bread-bowl lock-marks

Skrubba bort märken efter fästena

Efter användning kan märken uppstå där skålen sätts fast i köksmaskinens bas. Sådana märken är normala och kan tas bort genom rengöring med ett slipande rengöringsmedel och svamp, eller med bakpulver och varmvatten.

clean-and-care bowl bread-bowl minimize-sudden-heat-change

Minimera plötsliga värmeförändringar

Undvik plötsliga temperaturförändringar. Keramik måste värmas upp eller kylas ned gradvis för att undvika värmechocker och eventuella skador. Ställ inte skålen i kallt vatten eller på kalla ytor när den är varm. Låt svalna.