Skip the navigation
Vanliga frågor>Mixers>Vilken köksmaskin är rätt för mig?
hero-banner-1600x470-faq
Vanliga frågor

Vilken köksmaskin är rätt för mig?

Med så många fantastiska köksmaskiner att välja mellan kan det vara svårt att veta var man ska börja. Vi hjälper dig att välja med information och detaljerade råd...

KitchenAid tillverkar två typer av köksmaskiner i en mängd olika färger och storlekar, från 3 liters till 6,9 liters kapacitet, i olika prisklasser. Tre köksmaskiner

När det finns så många att välja bland, hur bestämmer du vilken som är rätt för dig? Här är vår vägledning:

Vad har alla köksmaskiner?

– Samma ursprungliga elliptiska rörelsemönster för snabb och effektiv blandning, oavsett storlek på köksmaskinen. – Tillräckligt med kraft för skålens kapacitet. – En mixerskål, degkrok, trådvisp och flatblandare som minimum – för en del modeller medföljer extra tillbehör.

Köksmaskiner med fällbart drivhuvud Konfiguration för köksmaskiner med hävarm

Köksmaskiner med fällbart drivhuvud

Köksmaskin med fällbart drivhuvud Med den här stilen kan köksmaskinens drivhuvud fällas upp från basen så att du kan komma åt skålen, som är fäst (skruvas in) i basen.

Liten till medelstor kapacitet: 3,3 liter, 4,3 liter och 4,8 liter.

– Det fällbara drivhuvudet gör det snabbt och enkelt att komma åt blandarna. Fäll bara upp drivhuvudet och och ta bort dem. Huvudet låses på plats när du blandar. – Den här typen av köksmaskin är också något lägre i höjd, något att tänka på om du har lågt sittande överskåp i köket. – En del användare föredrar att ha ett fällbart drivhuvud för att komma åt redskapen snabbt och enkelt.

Köksmaskiner med hävarm

Köksmaskin med hävarm Med den här stilen sitter skålen säkert på köksmaskinens arm och höjs upp med en spak. Köksmaskinens motorhuvud är fast, vilket gör att det känns ännu mer stabilt och säkert.

Medelstor till stor kapacitet: 4,8 liter eller 6,9 liter.

  • Flera modeller av köksmaskiner med hävarm har en medföljande PowerKnead spiraldegkrok, som är en något annorlunda stil. – Köksmaskinen med hävarm har ett professionellt utseende eftersom den i allmänhet är att föredra för frekvent och tung användning. – Det finns många modeller att välja mellan. – En del användare väljer köksmaskin med hävarm eftersom de föredrar det professionella utseendet.

Tips! Om du är van vid en köksmaskin med fällbart drivhuvud kanske du tycker det är besvärligare att ta bort redskapen och skålen på en köksmaskin med hävarm. Det kan vara till hjälp att gå till en butik och montera skålen och delarna för att se vad som känns bäst för dig.

Miniköksmaskin för små kök

Om du har ont om utrymme är köksmaskin med fällbart drivhuvud 3,3 liter ett bra alternativ.

Den har samma effekt som den fullstora köksmaskinen med fällbart drivhuvud men är 20 % mindre och 25 % lättare.

Frågor att ställa till dig själv

Behöver du en köksmaskin med stor kapacitet?

– Gör du regelbundet dubbla eller tredubbla satser? – Har du stor familj? – Bakar du mycket bröd? – Du kan göra bröddeg i köksmaskiner i alla storlekar, men om du gör stora mängder kanske du föredrar en modell med en PowerKnead spiraldegkrok, som medföljer utvalda modeller av köksmaskiner med hävarm.

Om svaret på någon av de här frågorna är ja kanske du vill ha en köksmaskin med hävarm, som har större kapacitet.

Är färgen viktig för dig?

Köksmaskiner i alla regnbågens färger

  • Vill du att din köksmaskin ska vara ett statement i köket? KitchenAid erbjuder över 50 färger och ytbehandlingar. – Vill du att köksmaskinen ska vara personlig eller ges som en gåva, med en gravyr? – Vill du att köksmaskinen ska matcha din personlighet, din inredning eller andra köksapparater? Alla modeller finns inte i alla färger.

Om svaret på någon av de här frågorna är ja kanske du föredrar en köksmaskin med fällbart drivhuvud, som har fler färger och tillbehörsalternativ. Köksmaskin med fällbart drivhuvud, 4,8 liter – Artisan Premium (5KSM185PS) och köksmaskin med fällbart drivhuvud 4,8 liter – Artisan med extra tillbehör (5KSM175PS) har flest färger och ett anpassningsalternativ.

Hur mycket utrymme har du?

– Den minsta köksmaskinen är köksmaskinen mer fällbart drivhuvud 3,3 liter (5KSM3311X), som är 25 % lättare och 20 % mindre än standardstorleken. – Modeller med fällbart drivhuvud är något lägre (3 tum kortare) än köksmaskinen med hävarm, vilket kan göra skillnad om du har lågt sittande överskåp i köket. – Köksmaskiner med fällbart drivhuvud, totalhöjd: 14,0 tum – Köksmaskiner med hävarm, totalhöjd: varierar från 16 7/16 till 17 tum.

Vill du kunna diska dina blandare i diskmaskinen?

Två blandarstilar K5ABB Två blandarstilar K45B – Alla tillbehör i 100 % rostfritt stål tål maskindisk, har lång hållbarhet och garanti. – Vissa modeller levereras med nonstick-belagda (vita) blandare, som också tål maskindisk. – Standardvispar har aluminiumhuvud och tål därför INTE maskindisk, utan ska handdiskas i varmt vatten med diskmedel och handdukstorkas omedelbart. – Du kan dubbelkolla vilket material våra tillbehör är tillverkade av i produktinformationen på vår hemsida.

Tips! KitchenAid säljer ersättningsblandare i båda ytbehandlingarna för de flesta köksmaskiner, så du kan köpa ett alternativ om du föredrar det. Handla tillbehör här.

Föredrar du att ha ett handtag på skålen?

KitchenAid gör skålar i glas, keramik och rostfritt stål i olika storlekar med flera handtagsalternativ: – Vissa modeller levereras med en skål utan handtag. – Andra har ett platt "remhandtag". – Andra har ett bekvämt, ergonomiskt handtag. – Heavy Duty/professionella modeller med hävarm levereras med ett handtag som gör dem stapelbara för enkel förvaring.

Tips! Oavsett vilken skål som medföljer köksmaskinen kan du köpa en annan skål med annat material och stil. Handla skålar här.

Vilken typ av mixerskål föredrar du?

– Om du gillar skålar av klarglas med måttmarkeringar kan du köpa en sådan till alla modeller med fällbart drivhuvud och med hävarm. – Våra keramiska skålar har ett tidlöst utseende och finns i vackra färger. De tål kalla och varma temperaturer, vilket gör att de tål ugn, mikrougn och frys. Obs! De passar endast för köksmaskiner med fällbart drivhuvud 4,3 liter och 4,8 liter. – Förutom standardskålarna i rostfritt stål kan du välja bland skålar i olika stilar, från hamrade till kviltade till kopparfinish. Dessa speciella skålar i rostfritt stål passar endast till köksmaskiner med fällbart drivhuvud 4,3 liter och 4,8 liter.

Tips! Det är alltid trevligt att ha en extra skål när du bakar, eftersom de flesta recept kräver arbete i olika skålar. Handla skålar här.

Vill du ha stänkskydd?

– Vissa modeller levereras med stänkskydd, som har det dubbla syftet att hjälpa dig tillsätta ingredienser och förhindra stänk. – KitchenAid säljer stänkskydd till nästan alla modeller. Handla köksmaskinsdelar här.

Obs! Stänkskyddet sitter på skålen och är inte kompatibelt med glasskålar, keramikskålar eller hamrade eller texturerade metallskålar.

RELATERADE VANLIGA FRÅGOR

Var den här artikeln till hjälp?

yesno