Hem > Kom igång med espressomaskinen

Ditt kaffeäventyr börjar här

Om du har unnat dig själv vår espressomaskin är du kaffeentusiast, eller till och med kaffeälskare. Du vet att utsökt espresso börjar med högkvalitativt kaffe och utrustning av hög kvalitet. Kom igång.

Vad är en god kopp kaffe?

För espresso av cafékvalitet är det en kombination av färska bönor av god kvalitet och rätt bryggmetod.

Allt om kaffebönor

Kvaliteten och smaken på kaffebönor bestäms av:

  • miljöfaktorer som sol, jord och vatten
  • förberedelsefaktorer som plocknings-, torknings- och rostningsmetoder.

Rostning förvandlar de råa bönorna till de bruna, aromatiska, smakrika bönorna vi känner till och älskar.

  • Den släpper ut oljor och smaker som är unika för dess region eller ursprung.
  • Rostningsgraderna varierar från ljus till mörk och påverkar den slutliga smaken.

Exakt bryggning och förberedelser

Det är tre viktiga faktorer som påverkar smaken på din espresso:

  1. Vattentemperaturen måste vara exakt rätt för att kaffemalningarna ska släppa ut smak.
  2. Exakt, jämn malning är avgörande eftersom espresso behöver en viss malningsstorlek för att få den bästa smaken.
  3. Timing är viktigt för fullständig smak från dina bönor.

Hitta den perfekta malningen

Rätt malningsstorlek beror på vad du brygger. Storleken spelar roll eftersom det påverkar presshastigheten och därmed smaken. För espresso ska malningen vara perfekt fin och jämn. För grovt släpper ifrån sig för lite smak och blir sur, för fint ger för mycket smak och blir för finkornigt.

Espressorecept

De flesta kaffedrycker börjar med den perfekta espresson. Från uppfriskande sommardrinkar till vintervärmare, förmiddagslyx till kvällsdrinkar – det är dags att köra igång.

Cappuccino

Lager av espresso, mjölk och skum med en nypa kakaopulver eller kanel på toppen. Perfekt!

Börja baka

Iskaffe

Iskaffe är för gott för att spara till sommaren: sött, kallt, krämigt och uppfriskande.

Börja baka

Irish coffee

Efter middagen passar varm espresso, socker och irländsk whisky toppad med grädde.

Börja baka

Vi presenterar Espresso Collection

Vi har alla verktyg du behöver för din espresso. Vår kaffekvarn fungerar tillsammans med vår espressomaskin för äkta espressobryggning. Välj ditt färgschema för en vacker matchande uppsättning.

Lär känna espressomaskinen

Du ser fram emot att bekanta dig med din glänsande nya kaffebryggare. Espressomaskinen har ett antal olika delar som alla fungerar tillsammans för att ge dig den perfekta koppen. Här är en praktisk guide.

Koppvärmare

Håll kopparna redo med den praktiska koppvärmaren ovanpå maskinen.

Ångrör

Gör mjölkiga kaffedrinkar som ett proffs med ångröret i rostfritt stål.

Portafilter

Vårt portafilter har en unik platt bas för att du ska få en konsekvent, jämn packning.

Korg/filter

Välj mellan dubbel- eller enkelvägg, 1 eller 2 koppar. Se vår praktiska tabell över olika korgar nedan.

Packare

Pressar in kaffepulvret i korgen för att skapa kaffepucken.

Mjölkkanna

Använd det här med ångröret – fyll bara på med färsk och kall mjölk.

Teknik möter traditionell espressobryggning

De här praktiska knapparna gör det enkelt att styra och förbereda din espresso. Välj läge och antal koppar – och det finns även en rengöringscykel.

Lägesknapp

Espresso, ånga, varmvatten

Lägesknapp

Dosknapp

1 (1 kopp), 2 (2 koppar)

Dosknapp

Knapp för rengöringscykel

Rengöringscykeln förhindrar kalkavlagringar och håller maskinen igång smidigt.

Knapp för rengöringscykel

Start/avbryt-knapp

Används för att starta bryggningen och starta/stoppa lägena för ånga och varmvatten.

Start/avbryt-knapp

Kvarnfunktioner för kaffeexperter

Vi har tänkt på allt för att du ska slippa gissa dig fram när du maler kaffe.

Välja malningsstorlek

Välj mellan 70 exakta inställningar för att enkelt matcha med din bryggmetod.

Välja malningsstorlek

Finjustera kaffemängden för en dos

Välj hur många koppar du vill ha så får du automatiskt rätt dos.

Finjustera kaffemängden för en dos

Så här ändrar du mängden kaffe för en dos

Justera malningstiden om du vill anpassa mängden kaffe per dos, så det är precis hur du vill ha det.

Så här ändrar du mängden kaffe för en dos

Spara dina dosjusteringar

När du har anpassat din perfekta dos kan du spara den med programknappen.

Spara dina dosjusteringar

Kaffemalningstips

  1. För maximal färskhet mellan böna och kopp ska du mala precis innan du brygger.
  2. Prova olika malningar och bryggtider för att se vad som fungerar bäst för dig.
  3. Om du gör espresso kan du mala direkt i portafiltret.
  4. Förvara oanvända bönor i de specialutformade kvarnbehållarna.
Förtjockning av mjölk: skum och ångad mjölk

Med espressomaskinen kan du göra antingen mikroskum eller ångkokt (uppvärmd) mjölk. Så här gör du ...

Mikroskum

  1. Börja alltid med kall mjölk och en kall mjölkkanna.
  2. Lägg spetsen på ångröret precis under ytan på mjölken i mjölkkannan och skumma tills mjölken fördubblas i volym.
  3. Se till att spetsen på röret hålls nära mjölkens yta för att dra in luft.
  4. När du ser att mjölkskummet har fördubblats sänker du ned ångröret i mjölken och lutar tillbringaren så att en virvel bildas i mjölken, tills tillbringaren nästan blir för varm för att hålla i.
  5. Snurra försiktigt mjölken och knacka mot köksbänken för att släppa ut eventuella luftbubblor.
  6. Den skummade mjölken är klar.

Ångad mjölk

  1. Börja alltid med kall mjölk och en kall mjölkkanna.
  2. Sänk ned spetsen på ångröret under mjölkens yta och skumma tills kannan känns varm.
  3. När du ser att mjölkskum har bildats sänker du ned ångröret i mjölken och lutar tillbringaren så att en virvel bildas i mjölken, tills tillbringaren nästan blir för varm för att hålla i.
  4. Resultatet blir ångad mjölk med lite skum

Förtjocka mjölk till dina favoritdrycker

De flesta espressobaserade dryckerna i kaffebutiken innehåller ångad mjölk eller skum i olika förhållanden, eller läckra lager av båda. Här är en snabbguide till de fantastiska tre ...

Cappuccino

Tre distinkta lager espresso, ångad mjölk och mikroskum. Försök att få in tillräckligt med luft i mjölken för att få 1 cm pösig konsistens på toppen.

Latte

Börja med espresso och sedan 2/3 ångad mjölk. Sikta på något mindre luft för att ge dig bara 0,5 cm välsmakande mikroskum på toppen.

Flat white

Flat white kräver mindre luftning. Ge din mjölkkanna lite luft. Sedan kan du ånga och virvla. Detta ger tunnare mjölk, med lite eller inget mikroskum.

Espresso-terminologi

Det finns massor av ord och fraser som används i espressons värld, vilket kan göra att allt verkar ganska förvirrande.
Här är några av de vanligaste.

Hälla upp en kopp

Brygg en espresso.

HÄLLA UPP EN KOPP

Korg/filter

Rymmer det malda kaffet för att brygga en espresso. Den sitter inuti portafiltret och är låst i grupphuvudet. Det finns två typer: enkel och dubbel vägg, och olika storlekar för en eller två koppar.

KORG/FILTER

Tryck i bar

Bar är ett mått på atmosfärstryck. En bar är lika med mängden naturligt tryck på havsnivå. 15 bar anses vara den optimala mängden tryck för espresso.

TRYCK I BAR

Portafilter

Detta är handtaget till korgen/filtret, som sedan passar in i maskinens grupphuvud.

PORTAFILTER

Blomma

Koldioxiden som släpps ut vid malningen så att vatten kan tränga in i det malda kaffet och de lösliga smakämnena ger optimal smak.

BLOMMA

Packare

Används för att komprimera kaffet till en jämn puck inuti korgen/filtret. Handlingen kallas ”packning”. Kaffe som har packats på rätt sätt producerar en jämn smak av kaffeblandningar.

PACKARE

Crema

Skummet ovanpå en espresso som skapats av oljorna som släpps ut.

CREMA

Ång-/skumningsrör

Den del av de flesta espressomaskiner som ger ånga för att få mjölken att ”tjockna” som placeras i mjölkkannan under.

ÅNG-/SKUM
NINGSRÖR

top
Välj en annan produkt

Jämför

Jämför produkter

Du får inte köpa fler än 3 produkter. Ta bort en produkt innan du lägger till en ny.