Hem>Support> Vanliga frågor
Hur kan vi hjälpa dig?

Vad är skillnaden mellan de fyra filterkorgarna?

Det finns fyra olika typer av filterkorgar som du kan använda i din espressomaskin från KitchenAid. Här är allt du behöver veta …

Portafiltret är enheten med handtag som espressomaskinen pumpar in vatten i. Portafilterkorgen med kaffepulvret sitter inuti den. Vattnet passerar in i filterkorgen, genom det malda kaffet och in i koppen. I espressomaskinen från KitchenAid är korgarna särskilt utformade för att användas vid det höga tryck som skapas av den italienska pumpen på 15 bar, med bönor som mals specifikt för espresso. Det finns fyra olika typer av filterkorgar: enkel espresso, dubbel espresso, enkelvägg och dubbelvägg.

Välja storlek på portafilterkorgen

Storleken du väljer på kaffefilterkorgen beror på vilken typ av espressodryck du är sugen på. Om du dricker ren espresso väljer du förmodligen en korg för en enkel espresso. En cappuccino eller en latte kan göras antingen med en enkel eller dubbel espresso toppad med ångad mjölk och mjölkskum. En flat white är traditionellt gjord med en korg för en dubbel espresso.

Därefter måste du välja en korg med enkelvägg eller dubbelvägg.

Ska jag välja en filterkorg med enkel- eller dubbelvägg?

Förutom en enkel eller dubbel espresso kan du välja korgar med dubbelvägg (trycksatta) och korgar med enkelvägg (ej trycksatta). Vilken du väljer beror på hur stor kontroll du vill ha över bryggprocessen. Så här fungerar det:

  1. Korgar med dubbelvägg – bättre för nybörjare

De här har den vanliga meshbasen och ytterligare en ”vägg” som fungerar som ett hållområde, med ett litet hål i botten. Extra tryck byggs upp för att tvinga kaffet genom hålet, vilket säkerställer att vattnet rinner igenom allt kaffepulver. Det innebär att förmalet kaffe, en mindre exakt malning eller en något ojämn packning ändå kan ge dig bra presshastighet och en garanterat härlig kopp espresso.

  1. Korgar med enkelvägg – expertens val

Utan den andra väggen är kaffepulvret och sättet du packar det enda som skapar tryck, så precision är viktigt. Den här typen av filterkorg ger mer kontroll. Du kan experimentera för att hitta den bästa malningen för din maskin och dina bönor, så att du får mesta möjliga smak och fyllighet. Testa den här korgen även om du är nybörjare. Du kommer snart att få kläm på det.

Här är vår praktiska guide för hur mycket malet kaffe du behöver lägga i filterkorgen:

Typ av typ av korg Storlek Dosering (gram) Använd för
Enkelvägg Enkel espresso 10–12 Nymalet kaffe från hela bönor
Enkelvägg Dubbel espresso 18–20 Nymalet kaffe från hela bönor
Dubbelvägg Enkel espresso 10–12 Förmalet kaffe
Dubbelvägg Dubbel espresso 18–20 Förmalet kaffe
Var den här artikeln till hjälp?
top
Välj en annan produkt

Jämför

Jämför produkter

Du får inte köpa fler än 3 produkter. Ta bort en produkt innan du lägger till en ny.