Hem>Support> Vanliga frågor
Hur kan vi hjälpa dig?

Vilken typ av kaffe används till espressomaskinen?

Att välja rätt kaffe gör hela skillnaden när det gäller smaken. Här är våra råd om att välja rätt typ av bönor och rostning …

Bra kaffe görs genom en kombination av bönor av hög kvalitet och rätt bryggmetod. Några tips att tänka på:

BÖNAN: Kvaliteten och smaken bestäms av miljöfaktorer som sol, jord och vatten. Förberedelsefaktorer som plocknings-, torknings- och rostningsmetoder påverkar också smaken.

ROSTNINGEN: Rostningen frigör bönans naturliga oljor och ger kaffet en arom och smak som är unik för dess region eller ursprung. Vad du föredrar är en smaksak. Rostningsgraderna varierar från ljus till mörk och påverkar den slutliga smaken: – Lätt till medelrostat: fruktig, nötig, karamelliserad doft. – Mörkrostat: jordig, rökig, kryddiga doft.

Välj rätt rostning för din bryggmetod

Om du gör espresso kanske du vill ha ett välrostat kaffe som är karamelliserat och fylligt (eftersom den här snabba bryggmetoden bara möjliggör kort extraktion). Om du gör filterkaffe kanske du vill ha ett lättare rostat kaffe (eftersom den här långsammare bryggmetoden gör att det tar längre tid extrahera aromen och ger kaffet en härlig syra).

Tips! Nymalet kaffe är överlägset bäst, eftersom det fortfarande är fullt av naturliga smaker och oljor. Varför inte mala ditt eget med vår KitchenAid-kaffekvarn? Du kan justera malningsstorleken exakt så att du får rätt konsistens för den bryggmetod du har valt.

Få rätt malningsstorlek för din bryggmetod

– Grovmalet – ser ut som grov, spräckt peppar och passar en Cold brew-kaffebryggare – Mellangrov malning – som storleken på havssalt, perfekt för franskpress- eller perkolatorkaffe – Mellanmalet – den vanligaste malningen, perfekt för filterkaffemaskiner – Finmalet – som konsistensen hos mald kanel, bäst för espresso.

VIKTIGT! Förvara kaffebönorna i en lufttät behållare på en mörk och sval plats för att bevara smaken.

Var den här artikeln till hjälp?
top
Välj en annan produkt

Jämför

Jämför produkter

Du får inte köpa fler än 3 produkter. Ta bort en produkt innan du lägger till en ny.