Skip the navigation

Köttkvarnar för välsmakande rätter

Älskar du att laga nyttig mat? Börja från grunden och förvandla ingredienserna med en köttkvarn. De här stadiga delarna till köksmaskinen (säljs separat) mal kött, grönsaker, ströbröd och mycket mer så att du får färska och kreativa rätter.

Stainless-steel-meat-grinder-on-mixer
Food-grinder-grinding-vegetables

Extra robust köttkvarn i metall

Du kan få en kvalitetsmalning på kortare tid med den här köttkvarnen och korvhornet. Det här är främst en köttkvarn och därför kan kyckling, kalkon, fläsk och nötkött malas snabbt och enkelt. Den här robusta och tåliga kvarnen gör också arbetet lättare med fisk, ströbröd, kryddor och örter till korv och hamburgare. Bli expert på malning av grönsaker och frukt till salsa, köttfria hamburgare och andra rätter.

VISA DEN
Meat-grinder-on-cream-mixer-grinding-meat

Så här använder du köttkvarnen i metall

Du kan styra resultatet med hjälp av valfri malningsskiva i rostfritt stål:

  • Fin: tillagat kött till pålägg, hårda ostar, ströbröd

  • Medium: rått eller tillagat kött och kött till korv

  • Grovt: rått kött till hamburgare och chiligryta eller grönsaker till salsa och såser

När du har fäst skivan väljer du hastighet 4 på köksmaskinen för att starta och trycker in ingredienserna med hjälp av packaren.


Red-mixer-with-meat-grinder

Tips för en ren malning

Förbered och blanda allt i förväg och se till att ingredienserna är väl kylda. Den kalla temperaturen hjälper dig att få en ren malning. Du kan lägga alla ingredienser i frysen i 10 minuter eller själva köttkvarnen i kylen eller frysen innan du börjar.

Red-stand-mixer-with-sausage-stufferRed-stand-mixer-with-sausage-stufferRed-stand-mixer-with-sausage-stuffer

Så här väljer du köttkvarn

Kitchenaid Food processor 5KSMMGA Profile
KÖTTKVARNS- OCH KORVHORNSSET
kr 1 999,00
Handla nu
Kitchenaid Food processor 5KSMFGA Profile
KÖTTKVARN
kr 1 599,00
Handla nu

    Kvarn

    Vad du kan göra

    Vad finns i förpackningen?

    Före användning

    Så här rengör du

    Kompatibel med

  • Tillverkad i aluminium med kniv i rostfritt stål och malningsskivor

  • Maler kött, hårda ostar och grönsaker för att göra hamburgare, korv, köttfärslimpor, nötköttstartar, tonfisktartar, ravioli eller fyllning till dumpling. Dessutom kan du göra köttfria hamburgare, salsa och chutneys, pålägg, blomkålsris och barnmat.

  • Tre malningsskivor – grov, medel, fin; två korvhorn; större matarbord; rengöringsborste; matare; medföljande förvaringsväska

  • Kan förkylas i kylskåpet eller frysen så att du får en kall malningstemperatur när du mal kött.

  • Kan inte diskas i diskmaskin – diskas för hand.

  • Tillverkad av plast med kniv i rostfritt stål och malningsskivor

  • Maler kött, hårda ostar och grönsaker för att göra hamburgare, korv, köttfärslimpor, nötköttstartar, tonfisktartar, ravioli eller fyllning till dumpling. Dessutom kan du göra köttfria hamburgare, salsa och chutneys, pålägg, blomkålsris och barnmat.

  • Två malningsskivor – grov och fin; större matarbord; matare

  • Tål maskindisk (i övre hyllan): endast plastdelar, dvs. krage, löstagbar bricka och påmatare. Diskas för hand: huvudfäste, malningsskruv, malningsskivor och kniv (för att inte förlora skärpa)

  • Korvhorn (säljs separat), större matarbord (säljs separat), passersats till frukt och grönsaker (säljs separat)

Food-strainer-extension-pack-on-red-mixer

Utöka möjligheterna med köttkvarnen

Följ din passion och testa att göra ännu mer med din klassiska köttkvarn med andra delar som säljs separat. Med passertillsatsen för frukt och grönsaker kan du göra sylt, mos och kompotter. Med korvhornet kan du mata in goda malna ingredienser till korv och med det större matarbordet blir det enklare att göra större mängder.

VISA DEN
Meat-grinder-grinding-salmon

Guide till köttkvarnen

Så här använder du köttkvarnen med de två malningsskivorna.

  • Fin malningsskiva – 4,5 mm – tillagat kött för pålägg, hårda ostar, ströbröd

  • Grov malningsskiva – 6 mm – rått kött till hamburgare och chilli, grönsaker till salsa och såser

När du har fäst kvarnen med skivan väljer du hastighet 4 på din köksmaskin för att starta.


Sausage-stuffer-attached-to-a-black-mixer

Använd den ihop med korvhornet

Gör korvar från grunden så att du vet exakt vad som finns i dem. Från nötkött till kyckling eller fisk med örter, kryddor, vitlök eller ovanliga ingredienser som karamelliserad lök eller ärtor.


Korvhornet medföljer köttkvarnen i metall, eller köps separat till den vanliga köttkvarnen. Du kan göra både små eller stora korvar. Du väljer själv.

VISA DEN
Food-strainer-making-apple-sauce-with-red-mixer

Använd den ihop med passertillsatsen

Om du älskar mjuka och saftiga rätter kan du upptäcka glädjen med att passera frukt och grönsaker. Du kan använda köttkvarnen tillsammans med passertillsatsen (som säljs separat) för att bearbeta mjuka frukter och kokta grönsaker hemma. Gör läckra sylter, puréer och mos med alla olika typer av konsistens. Varför inte börja med äppelmos eller tomatjuice?

VISA DEN
Cauliflower rice salad

Köttfria malningstips

Köttkvarnen är naturligtvis inte bara till för kött. Pescetarianer kan göra välsmakande fiskkakor, tonfiskravioli eller laxburgare. Vegetarianer och veganer kan få mycket nytta av det här praktiska tillbehöret när de gör växtbaserade rätter från grunden.


Experimentera med egna mexikanska bönburgare, falafel eller salsa och pålägg. Blomkålsris är ett underbart alternativ till ris med få kolhydrater och högt fiberinnehåll som du kan göra genom att mala blomkål.

Homemade-burger-with-cheese-and-rocketHomemade-burger-with-cheese-and-rocketHomemade-burger-with-cheese-and-rocket

Idéer om vad du kan göra med din köttkvarn

  • Salsa

  • Hamburgare

  • Korv

  • Falafel

  • Pålägg

  • Fiskkakor

  • Chili

  • Patéer

  • Barnmat

  • Raviolifyllning


Homemade-vegetable-burger-with-tomatoes

Varför välja en köttkvarn?

Till skillnad från en matberedare får du ett tillfredsställande jämnt resultat med en köttkvarn. Eftersom alla ingredienser trycks genom malningsskivans hål betyder det att allt kommer ut jämnt. Om du till exempel kör i en blandning av nötkött, svamp, vitlök och örter bearbetas allt och är sedan redo för att göra din hamburgare, paj eller pastej. Voilà!

SE RECEPTET