Du har hastigheter för allt med en köksmaskin, från långsam omrörning till snabbvispning. Här är en guide till hastighetskontrollerna och vilka olika uppgifter de är lämpade för:
Hastighet | Åtgärd | Tillbehör | Uppgift |
---|---|---|---|
1 | Röra | ![]() |
För långsam omrörning, blandning, mosning och i början av alla bearbetningsuppgifter. Använd den här hastigheten när du tillsätter mjöl och torra ingredienser i smet eller när du tillsätter vätskor till torra ingredienser. Använd inte hastighet 1 för att blanda eller knåda jäsdegar. |
2 | Långsam blandning | ![]() |
För att blanda långsamt, mosa eller röra om något snabbare. Använd för att blanda och knåda jäsdegar, tjockare smet och karameller, i början när du mosar potatis eller andra grönsaker, för att fördela matfett i mjöl eller blanda tunnare smet som gärna skvätter. |
4 | Blanda, vispa | ![]() |
För att blanda halvtjock smet, till exempel kaksmet. Använd den här hastigheten för att blanda socker och matfett samt för att tillsätta socker i äggvitor för att göra maräng. Medelhastighet för kaksmet. |
6 | Vispa, röra krämigt | ![]() |
För medelsnabb vispning (röra krämigt eller vispning. Använd för tårtsmet, munkar och annan typ av smet. Hög hastighet för kaksmet. |
8 | Snabbvispa, vispa | ![]() |
För att vispa grädde, äggvitor eller glasyr och frosting. |
10 | Snabbvispa | ![]() |
För att vispa mindre mängder grädde, äggvitor. |