Hem>Support> Vanliga frågor
Hur kan vi hjälpa dig?
Vanliga frågor>Köksmaskinsfamilj>Köksmaskiner>Felsöka köksmaskinen> Mixerskålen har fastnat, kan ni hjälpa mig?

Mixerskålen har fastnat, kan ni hjälpa mig?

Om skålen till din KitchenAid-köksmaskin med fällbart drivhuvud har fastnat får du här några tips för att försöka lossa den. Se våra tips för en mixerskål som fastnat …

Oroa dig inte om skålen på din KitchenAid-köksmaskin har fastnat, det finns några knep du kan prova.

Har du gjort bröd eller tjock kakdeg nyligen?

Om du har blandat en tät blandning i flera minuter eller mer är det möjligt att kraften i det elliptiska rörelsemönstret kan ha dragit åt skålen för mycket.

Så här gör du för att lossa skålen:

Använd en varm kompress

  1. Placera en våt, varm handduk runt botten av skålen i 10 minuter.
  2. Värm upp den igen efter 10 minuter, sätt på den igen och låt den sitta kvar i ytterligare 1–2 minuter. Detta gör att det rostfria stålet värms upp igen så att det expanderar. Pröva att vicka och ta bort skålen efter angiven tid.

Mineralolja

Prova att applicera mineralolja på botten av skålen nära kanten där skålen fäster på basplattan. Mineraloljan kan smörja skålen tillräckligt för att den ska lossna. Om du inte har mineralolja kan du använda en matlagningsspray med vegetabilisk olja istället. Om du använder vegetabilisk olja ska du se till att rengöra basplattan mycket noggrant efter att skålen har tagits bort eftersom vegetabilisk olja kan bli mycket klibbig med tiden.

Om ingen av dessa tekniker fungerar kan du pröva att vira en handduk runt skålen och FÖRSIKTIGT knacka på handtaget med en gummiklubba.

Var den här artikeln till hjälp?
top
Välj en annan produkt

Jämför

Jämför produkter

Du får inte köpa fler än 3 produkter. Ta bort en produkt innan du lägger till en ny.