Hem>Support> Vanliga frågor
Hur kan vi hjälpa dig?

Hur ofta ska man rengöra espressomaskinen?

Espressomaskinen från KitchenAid ger dig autentisk espresso i ditt eget kök. Upptäck hur ofta du ska rengöra och avkalka den …

För bästa resultat bör du rengöra espressomaskinen och tillbehören regelbundet enligt instruktionerna i användarhandboken. Detta omfattar att tömma dropptråget, torka av höljet med en fuktig trasa, tvätta tillbehören i vatten med diskmedel och rengöra ångröret efter varje användning.

Obs! Det är viktigt att koppla ur espressomaskinen före rengöring och låta den svalna.

För avkalkning av espressomaskinen

Indikatorn för rengöring blinkar när det är dags att köra avkalkningsprogrammet. Avkalkningsfrekvensen beror på hur hårt vattnet är i ditt område, så det är viktigt att du programmerar espressomaskinen enligt vattnets hårdhetsnivå.

Så här programmerar du indikatortabellen

Vattnets hårdhet: Mjukt: 0 till 37 dH Medelhårt: 3,37 till 6,74 dH Hårt: mer än 6,74 dH

TIPS! Om du vill återgå till espressomaskinens fabriksinställningar håller du ”doseringsknappen” intryckt i tre sekunder. Alla indikatorlampor blinkar för att visa att alla inställningar har återställts.

Avkalkningsprocessen körs i 4 faser, tar cirka 10 minuter och måste slutföras före nästa användning. Du kan när som helst under avkalkningsprogrammet pausa cykeln genom att trycka på start/stopp-knappen. Du återupptar programmet genom att trycka på start/stopp-knappen igen. Se till att du endast använder en avkalkningslösning som är avsedd för espressomaskiner.

Behöver du mer råd? Om du vill ladda ned eller visa produktdokumentation för din KitchenAid-apparat kan du besöka vår sida Användarhandböcker och dokumentation.

Var den här artikeln till hjälp?
top
Välj en annan produkt

Jämför

Jämför produkter

Du får inte köpa fler än 3 produkter. Ta bort en produkt innan du lägger till en ny.