Skip the navigation

Att göra perfekt skummad mjölk

Mikroskum är det silkeslena mjölkskummet med små, enhetliga bubblor som vi förknippar med många espressobaserade drycker.

Du behöver bara lite övning för att få perfekt skum på din cappuccino, latte macchiato eller annan espressobaserad dryck.

Med ångröret kan du skumma mjölken till ett tjockt och glänsande mikroskum som nästan har dubbelt så stor volym som den ursprungliga mjölken. Så här gör du:

  1. Börja med kall mjölk och en kall kanna (tillbringare)
  2. Töm ångröret för att bli av med eventuellt kvarvarande vatten eller avlagringar
  3. Fyll kannan till 1cm under pipens början
  4. Sänk spetsen på ångröret till precis under ytan på mjölken och skumma tills mjölken nästan fördubblas i volym. Detta steg kallas att ”lufta” eller ”stretcha”.
  5. Se till att spetsen på röret är nära mjölkens yta, eftersom den måste dra luft från mjölkens yta för att producera skummet.
  6. När mjölken har fördubblats i volym sänker du ned ångröret i mjölken och lutar kannan så att en virvel bildas i mjölken, tills kannan nästan blir för varm för att hålla i. Detta steg kallas för att ”texturera”.
  7. Snurra försiktigt mjölken i kannan och knacka den mot köksbänken för att släppa ut eventuella luftbubblor.
  8. Nu kan du hälla den vackert skummade mjölken på din dryck.

Kom ihåg att tömma och rengöra ångröret när du är klar.

Njut av din härliga espressodryck hemma med hjälp av KitchenAids espressomaskin.

Relaterade vanliga frågor

Var den här artikeln till hjälp?

yesno