Hem>Support> Vanliga frågor
Hur kan vi hjälpa dig?

Hur gör jag ravioli med raviolivalsen?

Från att få rätt degkonsistens till storlek på pastaarken – här finns tips för hur du använder raviolivalsen till din köksmaskin.

Om du har en raviolivals till din köksmaskin har vi några tips för hur du använder den:

Den bästa pastadegen

Bra pastadeg ska vara fast och läderartad att röra vid, men också smidig. Den ska inte klibba fast på fingrarna eller smula sig och gå sönder.

Degens konsistens kan påverkas av många faktorer, som luftfuktighet, märket på det mjöl som används och storleken på äggen. Om du vill kontrollera att degen har rätt konsistens kan du nypa ihop en liten mängd deg efter blandning. Om degen håller ihop och inte fastnar på fingrarna bör den fungera bra.

– Om degen verkar för torr, tillsätt en liten mängd vatten för att få rätt konsistens. Upprepa vikningen och knådningen. – Om degen verkar för blöt, tillsätt en liten mängd mjöl för att få rätt konsistens. Upprepa vikningen och knådningen.

Förbereda pastaark

Det finns två sätt att göra pastaark:

1. Med pastavalsen

För bästa resultat bör pastavalsen användas när du gör pastaark. – En valsinställning på 4 eller 5 rekommenderas. – Om degen kavlas ut tunnare kan raviolikuddarna gå sönder när de fylls.

Bredd: Pastaarken ska vara lika breda som raviolivalsen (även pastavalsens fulla bredd), 13,75 cm, för att den yttersta raden med raviolikuddar ska gå att försegla korrekt.

Fyrkantiga ändar: Det är bra att skära av ändarna på pastaarken så att de är fyrkantiga innan du viker arken på mitten för att börja göra raviolin. Om en eller båda ändarna är sneda går det inte att försegla kuddarna vid änden av pastaarken.

Konsistens: Se till att degen är fast och läderartad att röra vid. – Om degen är för klibbig kan den gå sönder i raviolivalsen. – Om degen är för torr går det inte att försegla raviolin, och sidorna kan fastna i raviolivalsens sidor och gå sönder.

Om du klappar degen med mjöl på utsidan innan du kör den genom raviolivalsen går pastan igenom mycket lättare.

Raviolistorlek: Raviolivalsen ger tre ravioli i taget (tvärs över). ![Raviolivals](Ravioli_maker.jpg "Raviolivals”) – Det finns en liten perforerad bit deg som måste tas bort mellan varje raviolikudde för att separera dem. – De är kvadratiska, med knappt 4 cm långa sidor.

2. Förbereda pastaark för hand

Om du inte har en pastavals kan du förbereda pastaarken för hand. – Pastaarken bör kavlas ut till en tjocklek av 1,5 mm och en bredd av 13,75 cm för att kunna gå igenom raviolivalsen. – Se ytterligare tips i avsnittet ovan.

Tips för att tillaga och förvara ravioli

– Separerade raviolikuddar kan tillagas direkt. Koka dem i 6 liter saltat vatten tills de är al dente eller har lite tuggmotstånd kvar, ca 3 till 4 minuter. – Separerade raviolikuddar kan förvaras i kylskåp över natten. Om du vill förvara dem längre styckfryser du dem på en bakplåt. Förvara dem sedan i frysen i en lufttät behållare.

Var den här artikeln till hjälp?
top
Välj en annan produkt

Jämför

Jämför produkter

Du får inte köpa fler än 3 produkter. Ta bort en produkt innan du lägger till en ny.