Skip the navigation

Vitt bröd

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Homemade white bread

Få ditt hem att lukta som nybakat bröd.

Duration
Totalt1h40
Förberedelser55min
Tillagning45min

Redskap

StandMixerStandMixer

Ingredienser

Portioner

150 ml

rumstempererat vatten

5 g

färsk jäst

250 g

vitt mjöl

3,5 g

rumstempererat smör

5 g

salt

Steg för steg

  1. Lös upp den färska jästen i vattnet i mixerskålen.

  2. Sätt fast siktare/vågdelen på köksmaskinen och sikta mjölet på hastighet 2.

  3. Tillsätt smör och salt i skålen på en köksmaskin med degkrok.

  4. Blanda på den lägsta hastigheten i tio minuter tills degen är jämn och har blivit en boll. Om degen är för torr eller klibbig tillsätter du lite vatten eller mjöl, en tesked i taget.

  5. Lägg degen på en mjölad yta. Låt degen vila i fem minuter, täckt med en fuktig handduk. 

  6. Knåda degen för hand i fem minuter och forma den till en perfekt boll.

  7. Täck med mjöl och en fuktad handduk och låt jäsa i ytterligare 15 minuter. 

  8. Knåda ytterligare fem minuter för hand och forma till en perfekt boll. Om degen är för blöt tillsätter du bara lite mjöl. Låt jäsa i 45 minuter till 1 timme tills den fördubblas i storlek.

  9. Sätt fram en plåt med bakplåtspapper och lägg på det formade brödet. 

  10. Skär ett mönster med en mycket vass kniv. 

  11. Baka brödet i 45 minuter i ugnen på 220 °C.

  12. Längst ned i ugnen placerar du en ugnssäker skål med vatten. Det ger brödet en knaprig skorpa.