Skip the navigation

Vitt bröd

KitchenAid Chef

Få ditt hem att lukta som nybakat bröd.

Import-Recipe - Homemade white bread

Vitt bröd

KitchenAid Chef

Få ditt hem att lukta som nybakat bröd.

Redskap

StandMixer
Förberedelser
55min
Tillagning
45min
Totalt
1h40
Portioner
2
Svårighet
Medel

Ingredienser

150 ml rumstempererat vatten

5 g färsk jäst

250 g vitt mjöl

3,5 g rumstempererat smör

5 g salt

Steg för steg

  1. Lös upp den färska jästen i vattnet i mixerskålen.

  2. Sätt fast siktare/vågdelen på köksmaskinen och sikta mjölet på hastighet 2.

  3. Tillsätt smör och salt i skålen på en köksmaskin med degkrok.

  4. Blanda på den lägsta hastigheten i tio minuter tills degen är jämn och har blivit en boll. Om degen är för torr eller klibbig tillsätter du lite vatten eller mjöl, en tesked i taget.

  5. Lägg degen på en mjölad yta. Låt degen vila i fem minuter, täckt med en fuktig handduk. 

  6. Knåda degen för hand i fem minuter och forma den till en perfekt boll.

  7. Täck med mjöl och en fuktad handduk och låt jäsa i ytterligare 15 minuter. 

  8. Knåda ytterligare fem minuter för hand och forma till en perfekt boll. Om degen är för blöt tillsätter du bara lite mjöl. Låt jäsa i 45 minuter till 1 timme tills den fördubblas i storlek.

  9. Sätt fram en plåt med bakplåtspapper och lägg på det formade brödet. 

  10. Skär ett mönster med en mycket vass kniv. 

  11. Baka brödet i 45 minuter i ugnen på 220 °C.

  12. Längst ned i ugnen placerar du en ugnssäker skål med vatten. Det ger brödet en knaprig skorpa. 

OCT24 - D2C PDP banner  - Free bread bowl

Gratis brödskål!

Gratis brödskål (värde 2099 SEK) när du köper en köksmaskin - Artisan by You