De här lätta, fluffiga och ostiga petitchouxerna är den perfekta munsbiten till ett glas vin eller mousserande vin.
Ingredienser
Steg 0
Det här receptet räcker till 15 petitchouxer.
Steg 1
Smält smöret och vattnet i en kastrull på medelhög värme. Rör ned mjölet med en träsked tills du får en mjuk deg.
Steg 2
Tillsätt ett ägg i taget medan du blandar degen på hög hastighet.
Steg 3
Vik försiktigt ned timjan, svartpeppar, ost och vitlök.
Steg 4
Lägg degen i en spritspåse och spritsa petitchouxerna på en bakplåt med bakplåtspapper.
Steg 5
Tryck ned ett vått finger i petitchouxerna så att de blir perfekt runda efter gräddningen.
Steg 6
Pensla petitchouxerna med vispat ägg och toppa med nyriven ost.
Steg 7
Grädda i 15 minuter i en förvärmd ugn på 190 grader. Låt svalna på ett bakgaller.
Våra mest älskade rätter
Dela glädjen med de här beprövade och frestande recepten. De tillhör hemmakockarnas favoriter och du kommer att få nästan lika mycket glädje av de nöjda leendena kring bordet som av de läckra smakerna.
Steg 0
Det här receptet räcker till 15 petitchouxer.
Steg 1
Smält smöret och vattnet i en kastrull på medelhög värme. Rör ned mjölet med en träsked tills du får en mjuk deg.
Steg 2
Tillsätt ett ägg i taget medan du blandar degen på hög hastighet.
Steg 3
Vik försiktigt ned timjan, svartpeppar, ost och vitlök.
Steg 4
Lägg degen i en spritspåse och spritsa petitchouxerna på en bakplåt med bakplåtspapper.
Steg 5
Tryck ned ett vått finger i petitchouxerna så att de blir perfekt runda efter gräddningen.
Steg 6
Pensla petitchouxerna med vispat ägg och toppa med nyriven ost.
Steg 7
Grädda i 15 minuter i en förvärmd ugn på 190 grader. Låt svalna på ett bakgaller.