Föregående sida
Från skafferiet

Vitlöks- och ostpetitchouxer

De här lätta, fluffiga och ostiga petitchouxerna är den perfekta munsbiten till ett glas vin eller mousserande vin.

Börja laga mat

Verktyg

Detaljer

8

Ingredienser

8

Steg

Tid

10'

Förberedelse

15'

Tillagning

25'

Sammanlagt

Ingredienser

  • 110 gsmör
  • 250 mlvatten
  • 140 gmjöl
  • 5 + 1ägg
  • 2 kvistarfärsk timjan
  • 1/2 tsksvartpeppar
  • 150 ghårdost
  • 1vitlöksklyfta
Gör det nu
  • Steg 0

    Det här receptet räcker till 15 petitchouxer.

  • Steg 1

    Smält smöret och vattnet i en kastrull på medelhög värme. Rör ned mjölet med en träsked tills du får en mjuk deg.

  • Steg 2

    Tillsätt ett ägg i taget medan du blandar degen på hög hastighet.

  • Steg 3

    Vik försiktigt ned timjan, svartpeppar, ost och vitlök.

  • Steg 4

    Lägg degen i en spritspåse och spritsa petitchouxerna på en bakplåt med bakplåtspapper.

  • Steg 5

    Tryck ned ett vått finger i petitchouxerna så att de blir perfekt runda efter gräddningen.

  • Steg 6

    Pensla petitchouxerna med vispat ägg och toppa med nyriven ost.

  • Steg 7

    Grädda i 15 minuter i en förvärmd ugn på 190 grader. Låt svalna på ett bakgaller.

Våra mest älskade rätter

Dela glädjen med de här beprövade och frestande recepten. De tillhör hemmakockarnas favoriter och du kommer att få nästan lika mycket glädje av de nöjda leendena kring bordet som av de läckra smakerna.

Perfekt pizzadeg

Det enda receptet på tunn, italiensk pizza du någonsin behöver!

  • 65' Förberedelse
  • 20' Tillagning

Hamburgerbröd

Glöm färdigköpta bröd och gör dina egna hamburgerbröd hemma.

  • 15' Förberedelse
  • 20' Tillagning

Havrepannkakor med banan

De här pannkakorna utan mjöl är mycket goda och går snabbt att göra i en blender.

  • 5' Förberedelse
  • 15' Tillagning

Vitlöks- och ostpetitchouxer

Steg 0

Det här receptet räcker till 15 petitchouxer.

Steg 1

Smält smöret och vattnet i en kastrull på medelhög värme. Rör ned mjölet med en träsked tills du får en mjuk deg.

Steg 2

Tillsätt ett ägg i taget medan du blandar degen på hög hastighet.

Steg 3

Vik försiktigt ned timjan, svartpeppar, ost och vitlök.

Steg 4

Lägg degen i en spritspåse och spritsa petitchouxerna på en bakplåt med bakplåtspapper.

Steg 5

Tryck ned ett vått finger i petitchouxerna så att de blir perfekt runda efter gräddningen.

Steg 6

Pensla petitchouxerna med vispat ägg och toppa med nyriven ost.

Steg 7

Grädda i 15 minuter i en förvärmd ugn på 190 grader. Låt svalna på ett bakgaller.

top
Välj en annan produkt

Jämför

Jämför produkter

Du får inte köpa fler än 3 produkter. Ta bort en produkt innan du lägger till en ny.