Skip the navigation

Vitlöks- och ostpetitchouxer

Import-Author - KitchenAid Chef
KitchenAid Chef
cheesechoux_wallpaper (1).jpg

De här lätta, fluffiga och ostiga petitchouxerna är den perfekta munsbiten till ett glas vin eller mousserande vin.

Duration
Totalt25min
Förberedelser10min
Tillagning15min

Redskap

HandMixerHandMixer

Ingredienser

Portioner

110 g

smör

250 ml

vatten

140 g

mjöl

5+1

ägg

2 kvistar

färsk timjan

1/2 tsk

svartpeppar

150 g

hårdost

1

vitlöksklyfta

Steg för steg

  1. Det här receptet räcker till 15 petitchouxer.

  2. Smält smöret och vattnet i en kastrull på medelhög värme. Rör ned mjölet med en träsked tills du får en mjuk deg.

  3. Tillsätt ett ägg i taget medan du blandar degen på hög hastighet.

  4. Vik försiktigt ned timjan, svartpeppar, ost och vitlök.

  5. Lägg degen i en spritspåse och spritsa petitchouxerna på en bakplåt med bakplåtspapper.

  6. Tryck ned ett vått finger i petitchouxerna så att de blir perfekt runda efter gräddningen.

  7. Pensla petitchouxerna med vispat ägg och toppa med nyriven ost.

  8. Grädda i 15 minuter i en förvärmd ugn på 190 grader. Låt svalna på ett bakgaller.