Föregående sida
Söta måsten

Vegansk pumpapaj med kanel

En söt och kryddig vegansk efterrätt gjord från grunden. Passera och strimla ingredienserna med hjälp av delar till köksmaskinen. Pröva det.

Börja laga mat

Detaljer

15

Ingredienser

12

Steg

Tid

40'

Förberedelse

80'

Tillagning

120'

Sammanlagt

Ingredienser

  • 150 gmandelmjöl
  • 90 gvetemjöl
  • 1 tsksalt
  • 1 mskströsocker
  • 1"ägg” gjort av linfrön (1 msk malda linfrön + 3 msk vatten)
  • 6 mskvatten
  • 650 grå pumpa
  • 150 gsilkestofu
  • 180 mllönnsirap
  • 1 mskvaniljextrakt
  • 60 gmandelsmör
  • 15 gmajsstärkelse
  • -pumpakrydda (blandning av kanel, ingefära, muskotnöt och kryddnejlika)
  • 150 gpekannötter
  • 100 gmörkbrunt socker
Gör det nu
  • Steg 1

    Lägg 650 g råa halverade pumpor på en bakplåt. Rosta i 20 minuter i en förvärmd ugn på 180 °C eller tills en kniv lätt kan skära igenom den. Låt svalna helt.

  • Steg 2

    Sätt fast sikt- och vågdelen på köksmaskinen och ställ den på hastighet 4. Sikta 150 g mandelmjöl*, 90 g vetemjöl, ½ tsk salt, 1 msk strösocker i en stor skål. (*Om du vill göra mandelmjöl lägger du 150 g skållad mandel i kannan till K400-blendern och mixar på hastighet 5 tills nötterna är helt pulveriserade.)

  • Steg 3

    Tillsätt ägget gjort av linfrön (1 msk malda linfrön + 3 msk vatten, blanda i en liten skål, så blir det som ett "ägg” gjort av linfrön. Vänta innan tills koncistensen är "kladdig") innan du använder det) och 4 matskedar vatten i skålen. Fäst flatblandaren och blanda på hastighet 4 tills det blir en deg.

  • Steg 4

    Rulla ut degen på en mjölad yta, lägg den i en pajform, kläm fast kanterna och förgrädda i 15 minuter i en förvärmd ugn på 175 °C.

  • Steg 5

    Fäst passertillsatsen för frukt och grönsaker på köksmaskinen och ställ på hastighet 4. Mata in den rostade pumpan i passertillsatsen och samla upp purén i en skål.

  • Steg 6

    Tillsätt 150 g silkestofu och 60 g mandelsmör till köksmaskinen med ballongvisp och mixa på hastighet 4 tills blandningen kombineras.

  • Steg 7

    Tillsätt 180 ml lönnsirap, 1 msk vaniljextrakt, 15 g majsstärkelse, ½ tsk salt, pumpakrydda (blandning av kanel, ingefära, muskotnöt och kryddnejlika) till fyllningen och blanda i 2 minuter på hastighet 4.

  • Steg 8

    Häll i fyllningen i den förbakade skalet och slå mot köksbänken för att släppa ut eventuella luftbubblor. Grädda i 45 minuter i en förvärmd ugn på 180 °C tills pajen har stelnat, men är lite dallrig i mitten.

  • Steg 9

    Lägg 100 g mörkbrunt socker och 2 msk vatten i en kastrull på medelvärme, vänta tills karamellsirapen bubblar. Tillsätt 150 g pekannötter och rör om tills de är karamelliserade och rostade.

  • Steg 10

    Häll nötterna på en bakplåt täckt med bakplåtspapper och låt dem svalna helt.

  • Steg 11

    Fäst Fresh Prep-skivnings-/strimlingsdelen utrustad med en grov strimlingskniv på köksmaskinen. Ställ in på hastighet 4 och mata in pekannötterna genom tillbehöret.

  • Steg 12

    Lägg en generös mängd av de klibbiga hackade pekannötterna överst på pajen – sikta på en tjocklek på ca 1 cm för en perfekt tjocklek och konsistens. Vid servering ringla karamellsås med salt eller en tjock toffeesås.

Våra mest älskade rätter

Dela glädjen med de här beprövade och frestande recepten. De tillhör hemmakockarnas favoriter och du kommer att få nästan lika mycket glädje av de nöjda leendena kring bordet som av de läckra smakerna.

Perfekt pizzadeg

Det enda receptet på tunn, italiensk pizza du någonsin behöver!

  • 65' Förberedelse
  • 20' Tillagning

Hamburgerbröd

Glöm färdigköpta bröd och gör dina egna hamburgerbröd hemma.

  • 15' Förberedelse
  • 20' Tillagning

Havrepannkakor med banan

De här pannkakorna utan mjöl är mycket goda och går snabbt att göra i en blender.

  • 5' Förberedelse
  • 15' Tillagning

Vegansk pumpapaj med kanel

Steg 1

Lägg 650 g råa halverade pumpor på en bakplåt. Rosta i 20 minuter i en förvärmd ugn på 180 °C eller tills en kniv lätt kan skära igenom den. Låt svalna helt.

Steg 2

Sätt fast sikt- och vågdelen på köksmaskinen och ställ den på hastighet 4. Sikta 150 g mandelmjöl*, 90 g vetemjöl, ½ tsk salt, 1 msk strösocker i en stor skål. (*Om du vill göra mandelmjöl lägger du 150 g skållad mandel i kannan till K400-blendern och mixar på hastighet 5 tills nötterna är helt pulveriserade.)

Steg 3

Tillsätt ägget gjort av linfrön (1 msk malda linfrön + 3 msk vatten, blanda i en liten skål, så blir det som ett "ägg” gjort av linfrön. Vänta innan tills koncistensen är "kladdig") innan du använder det) och 4 matskedar vatten i skålen. Fäst flatblandaren och blanda på hastighet 4 tills det blir en deg.

Steg 4

Rulla ut degen på en mjölad yta, lägg den i en pajform, kläm fast kanterna och förgrädda i 15 minuter i en förvärmd ugn på 175 °C.

Steg 5

Fäst passertillsatsen för frukt och grönsaker på köksmaskinen och ställ på hastighet 4. Mata in den rostade pumpan i passertillsatsen och samla upp purén i en skål.

Steg 6

Tillsätt 150 g silkestofu och 60 g mandelsmör till köksmaskinen med ballongvisp och mixa på hastighet 4 tills blandningen kombineras.

Steg 7

Tillsätt 180 ml lönnsirap, 1 msk vaniljextrakt, 15 g majsstärkelse, ½ tsk salt, pumpakrydda (blandning av kanel, ingefära, muskotnöt och kryddnejlika) till fyllningen och blanda i 2 minuter på hastighet 4.

Steg 8

Häll i fyllningen i den förbakade skalet och slå mot köksbänken för att släppa ut eventuella luftbubblor. Grädda i 45 minuter i en förvärmd ugn på 180 °C tills pajen har stelnat, men är lite dallrig i mitten.

Steg 9

Lägg 100 g mörkbrunt socker och 2 msk vatten i en kastrull på medelvärme, vänta tills karamellsirapen bubblar. Tillsätt 150 g pekannötter och rör om tills de är karamelliserade och rostade.

Steg 10

Häll nötterna på en bakplåt täckt med bakplåtspapper och låt dem svalna helt.

Steg 11

Fäst Fresh Prep-skivnings-/strimlingsdelen utrustad med en grov strimlingskniv på köksmaskinen. Ställ in på hastighet 4 och mata in pekannötterna genom tillbehöret.

Steg 12

Lägg en generös mängd av de klibbiga hackade pekannötterna överst på pajen – sikta på en tjocklek på ca 1 cm för en perfekt tjocklek och konsistens. Vid servering ringla karamellsås med salt eller en tjock toffeesås.

top
Välj en annan produkt

Jämför

Jämför produkter

Du får inte köpa fler än 3 produkter. Ta bort en produkt innan du lägger till en ny.