Föregående sida
Barn och familj

Smulpaj med bär och vaniljglass

Läckra bär toppade med smuldeg och serverade med hemgjord vaniljglass.

Börja laga mat

Detaljer

10

Ingredienser

12

Steg

Tid

30'

Förberedelse

25'

Tillagning

55'

Sammanlagt

Ingredienser

Hur många portioner?

  • 46,7 gvetemjöl
  • 33,3 g + 1/3 mskljust farinsocker
  • 1/3 tskbakpulver
  • 38,3 gkallt smör i kuber
  • 166,7 gbär (hallon, björnbär, blåbär, röda vinbär)
  • 166,7 mlvispgrädde
  • 166,7 mlkaffegrädde
  • 66,7 gströsocker
  • 1/2 tskvaniljextrakt
  • 1/3vaniljstång
  • 93,3 gvetemjöl
  • 66,7 g + 2/3 mskljust farinsocker
  • 2/3 tskbakpulver
  • 76,7 gkallt smör i kuber
  • 333,3 gbär (hallon, björnbär, blåbär, röda vinbär)
  • 333,3 mlvispgrädde
  • 333,3 mlkaffegrädde
  • 133,3 gströsocker
  • 1 tskvaniljextrakt
  • 2/3vaniljstång
  • 140 gvetemjöl
  • 100 g + 1 mskljust farinsocker
  • 1 tskbakpulver
  • 115 gkallt smör i kuber
  • 500 gbär (hallon, björnbär, blåbär, röda vinbär)
  • 500 mlvispgrädde
  • 500 mlkaffegrädde
  • 200 gströsocker
  • 1,5 tskvaniljextrakt
  • 1vaniljstång
Gör det nu
  • Steg 1

    Tillsätt vetemjöl, bakpulver och 100 g farinsocker i skålen till köksmaskinen.

  • Steg 2

    Fäst flatblandaren och blanda på den lägsta hastigheten i 30 sekunder.

  • Steg 3

    Tillsätt kallt smör och blanda i ytterligare 90 sekunder på hastighet 2.

  • Steg 4

    Lägg bären i en bakform. Strö över 1 msk farinsocker.

  • Steg 5

    Fördela smuldegen över bären. Grädda i en förvärmd ugn på 180 grader i 25 minuter eller tills ytan är gyllenbrun.

  • Steg 6

    Vaniljglass: Häll kaffegrädden i köksmaskinsskålen.

  • Steg 8

    Tillsätt vispgrädde och vaniljextrakt.

  • Steg 9

    Dela vaniljstången på mitten och skrapa ur fröna från bägge halvor. Lägg dem i skålen. Blanda på hastighet 1 i 30 sekunder.

  • Steg 10

    Placera glasstillbehöret i köksmaskinen (glasskålen måste frysas över natten innan den används). Vrid hastighetskontrollen till 1.

  • Steg 11

    Häll blandningen i glasskålen och låt maskinen gå i ca 20 minuter tills glassen är mjuk.

  • Steg 12

    Servera direkt eller förvara den i frysen.

  • Steg 13

    Servera smulpajen med en skopa vaniljglass.

Våra mest älskade rätter

Dela glädjen med de här beprövade och frestande recepten. De tillhör hemmakockarnas favoriter och du kommer att få nästan lika mycket glädje av de nöjda leendena kring bordet som av de läckra smakerna.

Perfekt pizzadeg

Det enda receptet på tunn, italiensk pizza du någonsin behöver!

  • 65' Förberedelse
  • 20' Tillagning

Hamburgerbröd

Glöm färdigköpta bröd och gör dina egna hamburgerbröd hemma.

  • 15' Förberedelse
  • 20' Tillagning

Havrepannkakor med banan

De här pannkakorna utan mjöl är mycket goda och går snabbt att göra i en blender.

  • 5' Förberedelse
  • 15' Tillagning

Smulpaj med bär och vaniljglass

Steg 1

Tillsätt vetemjöl, bakpulver och 100 g farinsocker i skålen till köksmaskinen.

Steg 2

Fäst flatblandaren och blanda på den lägsta hastigheten i 30 sekunder.

Steg 3

Tillsätt kallt smör och blanda i ytterligare 90 sekunder på hastighet 2.

Steg 4

Lägg bären i en bakform. Strö över 1 msk farinsocker.

Steg 5

Fördela smuldegen över bären. Grädda i en förvärmd ugn på 180 grader i 25 minuter eller tills ytan är gyllenbrun.

Steg 6

Vaniljglass: Häll kaffegrädden i köksmaskinsskålen.

Steg 8

Tillsätt vispgrädde och vaniljextrakt.

Steg 9

Dela vaniljstången på mitten och skrapa ur fröna från bägge halvor. Lägg dem i skålen. Blanda på hastighet 1 i 30 sekunder.

Steg 10

Placera glasstillbehöret i köksmaskinen (glasskålen måste frysas över natten innan den används). Vrid hastighetskontrollen till 1.

Steg 11

Häll blandningen i glasskålen och låt maskinen gå i ca 20 minuter tills glassen är mjuk.

Steg 12

Servera direkt eller förvara den i frysen.

Steg 13

Servera smulpajen med en skopa vaniljglass.

top
Välj en annan produkt

Jämför

Jämför produkter

Du får inte köpa fler än 3 produkter. Ta bort en produkt innan du lägger till en ny.