Skip the navigation

Smulpaj med bär och vaniljglass

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Red fruit crumble with vanilla ice cream

Läckra bär toppade med smuldeg och serverade med hemgjord vaniljglass.

Duration
Totalt55min
Förberedelser30min
Tillagning25min

Redskap

StandMixerStandMixer

Ingredienser

Portioner

140 g

vetemjöl

100 g

ljust farinsocker

1 tsk

bakpulver

115 g

kallt smör i kuber

g 500

bär (hallon, björnbär, blåbär, röda vinbär)

l 1

vispgrädde

200 g

strösocker

1,5 tsp

vaniljextrakt

1

vaniljstång

Steg för steg

  1. Tillsätt vetemjöl, bakpulver och 100 g farinsocker i skålen till köksmaskinen.

  2. Fäst flatblandaren och blanda på den lägsta hastigheten i 30 sekunder.

  3. Tillsätt kallt smör och blanda i ytterligare 90 sekunder på hastighet 2.

  4. Lägg bären i en bakform. Strö över 1 msk farinsocker.

  5. Fördela smuldegen över bären. Grädda i en förvärmd ugn på 180 grader i 25 minuter eller tills ytan är gyllenbrun.

  6. Vaniljglass: Häll hälften av grädden i köksmaskinsskålen.

  7. Tillsätt resten av vispgrädden och vaniljextrakt.

  8. Dela vaniljstången på mitten och skrapa ur fröna från bägge halvor. Lägg dem i skålen. Blanda på hastighet 1 i 30 sekunder.

  9. Placera glasstillbehöret i köksmaskinen (glasskålen måste frysas över natten innan den används). Vrid hastighetskontrollen till 1.

  10. Häll blandningen i glasskålen och låt maskinen gå i ca 20 minuter tills glassen är mjuk.

  11. Servera direkt eller förvara den i frysen.

  12. Servera smulpajen med en skopa vaniljglass.