Föregående sida
Söta måsten

Rosa macaroner

Färgglada och lätta mandelkakor med utsökt fyllning.

Börja laga mat

Detaljer

11

Ingredienser

9

Steg

Tid

10'

Förberedelse

15'

Tillagning

25'

Sammanlagt

Ingredienser

  • 110 gmandelmjöl
  • 110gflorsocker
  • 110 gäggvitor
  • 120 gfinkornigt strösocker
  • ½ teskedsalt
  • 1 tskrosa karamellfärg
  • 150 gfärska hallon
  • 30 gsocker
  • 80 gfet vispgrädde
  • 230 gvit choklad, hackad
  • 5 mskfrystorkade hallon, i pulver
Gör det nu
  • Steg 0

    Det här receptet ger 30 macaroner

  • Steg 1

    Fäst siktaren/vågdelen på köksmaskinen. Vrid hastighetsregleringsspaken till 4 och sikta mandelmjölet och florsockret i en stor skål.

  • Steg 2

    Lägg äggvitorna i mixerskålen med trådvisp och vispa på hastighet 8. När mjuka toppar börjar bildas tillsätter du det finkorniga strösockret och ökar hastigheten till 10. Tillsätt saltet och fortsätt vispa tills äggen har marängkonsistens. Vitorna bör bilda hårda toppar när du lyfter upp trådvispen.

  • Steg 3

    Vik försiktigt ned karamellfärgen och den siktade mandelblandningen i äggvitorna med en gummispatel. Blandningen ska vara jämn och blank.

  • Steg 4

    Häll smeten i en spritspåse med en spets på 10 eller 12 mm. Spritsa ut enhetliga skivor om ca 2,5 cm på ett bakplåt med bakplåtspapper. Knacka bakplåten några gånger på disken för att släppa ut eventuella luftbubblor. Låt stå i rumstemperatur i 30 minuter före gräddning.

  • Steg 5

    Grädda i 12-15 minuter i en förvärmd ugn i 150°C. Kakorna ska vara torra när du känner på dem. Låt svalna helt innan du tar bort dem från plåten.

  • Steg 6

    Värm hallonen och sockret i en kastrull på medelvärme tills blandningen tjocknar. Använd en sil för att sila bort fröna.

  • Steg 7

    Lägg grädden och chokladen i en kastrull och värm på medelvärme tills chokladen smälter. Tillsätt färsk hallonblandning, frystorkade hallon och blanda alla ingredienser. Häll över i en skål och låt svalna helt i kylskåpet.

  • Steg 8

    Bred eller spritsa motsvarande en sked av fyllningen på en kaka och lägg sedan på de återstående halvorna. Ställ kakorna kallt.

Våra mest älskade rätter

Dela glädjen med de här beprövade och frestande recepten. De tillhör hemmakockarnas favoriter och du kommer att få nästan lika mycket glädje av de nöjda leendena kring bordet som av de läckra smakerna.

Perfekt pizzadeg

Det enda receptet på tunn, italiensk pizza du någonsin behöver!

  • 65' Förberedelse
  • 20' Tillagning

Hamburgerbröd

Glöm färdigköpta bröd och gör dina egna hamburgerbröd hemma.

  • 15' Förberedelse
  • 20' Tillagning

Havrepannkakor med banan

De här pannkakorna utan mjöl är mycket goda och går snabbt att göra i en blender.

  • 5' Förberedelse
  • 15' Tillagning

Håll dig uppdaterad

Anmäl dig till nyheter och kampanjer från KitchenAid och få 10 % rabatt till ditt nästa köp.

ANMÄL DIG

Jag förstår och samtycker till innehållet i integritetsmeddelande och:




Din personliga engångsrabattkod kan endast lösas in på vår webbplats kitchenaid.se. Det kan inte kombineras med andra KitchenAid-rabatter eller kampanjer. Du får rabattkoden i ett e-postmeddelande när du prenumererar för första gången och du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Rosa macaroner

Steg 0

Det här receptet ger 30 macaroner

Steg 1

Fäst siktaren/vågdelen på köksmaskinen. Vrid hastighetsregleringsspaken till 4 och sikta mandelmjölet och florsockret i en stor skål.

Steg 2

Lägg äggvitorna i mixerskålen med trådvisp och vispa på hastighet 8. När mjuka toppar börjar bildas tillsätter du det finkorniga strösockret och ökar hastigheten till 10. Tillsätt saltet och fortsätt vispa tills äggen har marängkonsistens. Vitorna bör bilda hårda toppar när du lyfter upp trådvispen.

Steg 3

Vik försiktigt ned karamellfärgen och den siktade mandelblandningen i äggvitorna med en gummispatel. Blandningen ska vara jämn och blank.

Steg 4

Häll smeten i en spritspåse med en spets på 10 eller 12 mm. Spritsa ut enhetliga skivor om ca 2,5 cm på ett bakplåt med bakplåtspapper. Knacka bakplåten några gånger på disken för att släppa ut eventuella luftbubblor. Låt stå i rumstemperatur i 30 minuter före gräddning.

Steg 5

Grädda i 12-15 minuter i en förvärmd ugn i 150°C. Kakorna ska vara torra när du känner på dem. Låt svalna helt innan du tar bort dem från plåten.

Steg 6

Värm hallonen och sockret i en kastrull på medelvärme tills blandningen tjocknar. Använd en sil för att sila bort fröna.

Steg 7

Lägg grädden och chokladen i en kastrull och värm på medelvärme tills chokladen smälter. Tillsätt färsk hallonblandning, frystorkade hallon och blanda alla ingredienser. Häll över i en skål och låt svalna helt i kylskåpet.

Steg 8

Bred eller spritsa motsvarande en sked av fyllningen på en kaka och lägg sedan på de återstående halvorna. Ställ kakorna kallt.

top
Välj en annan produkt

Jämför

Jämför produkter

Du får inte köpa fler än 3 produkter. Ta bort en produkt innan du lägger till en ny.