Ingredienser
Steg 0
Det här receptet ger 30 macaroner
Steg 1
Fäst siktaren/vågdelen på köksmaskinen. Vrid hastighetsregleringsspaken till 4 och sikta mandelmjölet och florsockret i en stor skål.
Steg 2
Lägg äggvitorna i mixerskålen med trådvisp och vispa på hastighet 8. När mjuka toppar börjar bildas tillsätter du det finkorniga strösockret och ökar hastigheten till 10. Tillsätt saltet och fortsätt vispa tills äggen har marängkonsistens. Vitorna bör bilda hårda toppar när du lyfter upp trådvispen.
Steg 3
Vik försiktigt ned karamellfärgen och den siktade mandelblandningen i äggvitorna med en gummispatel. Blandningen ska vara jämn och blank.
Steg 4
Häll smeten i en spritspåse med en spets på 10 eller 12 mm. Spritsa ut enhetliga skivor om ca 2,5 cm på ett bakplåt med bakplåtspapper. Knacka bakplåten några gånger på disken för att släppa ut eventuella luftbubblor. Låt stå i rumstemperatur i 30 minuter före gräddning.
Steg 5
Grädda i 12-15 minuter i en förvärmd ugn i 150°C. Kakorna ska vara torra när du känner på dem. Låt svalna helt innan du tar bort dem från plåten.
Steg 6
Värm hallonen och sockret i en kastrull på medelvärme tills blandningen tjocknar. Använd en sil för att sila bort fröna.
Steg 7
Lägg grädden och chokladen i en kastrull och värm på medelvärme tills chokladen smälter. Tillsätt färsk hallonblandning, frystorkade hallon och blanda alla ingredienser. Häll över i en skål och låt svalna helt i kylskåpet.
Steg 8
Bred eller spritsa motsvarande en sked av fyllningen på en kaka och lägg sedan på de återstående halvorna. Ställ kakorna kallt.
Våra mest älskade rätter
Dela glädjen med de här beprövade och frestande recepten. De tillhör hemmakockarnas favoriter och du kommer att få nästan lika mycket glädje av de nöjda leendena kring bordet som av de läckra smakerna.
Steg 0
Det här receptet ger 30 macaroner
Steg 1
Fäst siktaren/vågdelen på köksmaskinen. Vrid hastighetsregleringsspaken till 4 och sikta mandelmjölet och florsockret i en stor skål.
Steg 2
Lägg äggvitorna i mixerskålen med trådvisp och vispa på hastighet 8. När mjuka toppar börjar bildas tillsätter du det finkorniga strösockret och ökar hastigheten till 10. Tillsätt saltet och fortsätt vispa tills äggen har marängkonsistens. Vitorna bör bilda hårda toppar när du lyfter upp trådvispen.
Steg 3
Vik försiktigt ned karamellfärgen och den siktade mandelblandningen i äggvitorna med en gummispatel. Blandningen ska vara jämn och blank.
Steg 4
Häll smeten i en spritspåse med en spets på 10 eller 12 mm. Spritsa ut enhetliga skivor om ca 2,5 cm på ett bakplåt med bakplåtspapper. Knacka bakplåten några gånger på disken för att släppa ut eventuella luftbubblor. Låt stå i rumstemperatur i 30 minuter före gräddning.
Steg 5
Grädda i 12-15 minuter i en förvärmd ugn i 150°C. Kakorna ska vara torra när du känner på dem. Låt svalna helt innan du tar bort dem från plåten.
Steg 6
Värm hallonen och sockret i en kastrull på medelvärme tills blandningen tjocknar. Använd en sil för att sila bort fröna.
Steg 7
Lägg grädden och chokladen i en kastrull och värm på medelvärme tills chokladen smälter. Tillsätt färsk hallonblandning, frystorkade hallon och blanda alla ingredienser. Häll över i en skål och låt svalna helt i kylskåpet.
Steg 8
Bred eller spritsa motsvarande en sked av fyllningen på en kaka och lägg sedan på de återstående halvorna. Ställ kakorna kallt.