Skip the navigation
Rosa macaroner

Rosa macaroner

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Pink macarons

Färgglada och lätta mandelkakor med utsökt fyllning.

Duration
Totalt25min
Förberedelser10min
Tillagning15min

Redskap

STAND_MIXERSTAND_MIXER
SIFTERSIFTER

Ingredienser

110 g

mandelmjöl

110 g

florsocker

110 g

äggvitor

120 g

finkornigt strösocker

1/2 tsk

salt

1 tsk

rosa karamellfärg

150 g

färska hallon

30 g

strösocker

80 g

vispgrädde

230 g

vit choklad, hackad

5 msk

frystorkade hallon, i pulver

Steg för steg

  1. Det här receptet ger 30 macaroner

  2. Fäst siktaren/vågdelen på köksmaskinen. Vrid hastighetsregleringsspaken till 4 och sikta mandelmjölet och florsockret i en stor skål.

  3. Lägg äggvitorna i mixerskålen med trådvisp och vispa på hastighet 8. När mjuka toppar börjar bildas tillsätter du det finkorniga strösockret och ökar hastigheten till 10. Tillsätt saltet och fortsätt vispa tills äggen har marängkonsistens. Vitorna bör bilda hårda toppar när du lyfter upp trådvispen.

  4. Vik försiktigt ned karamellfärgen och den siktade mandelblandningen i äggvitorna med en gummispatel. Blandningen ska vara jämn och blank.

  5. Häll smeten i en spritspåse med en spets på 10 eller 12 mm. Spritsa ut enhetliga skivor om ca 2,5 cm på ett bakplåt med bakplåtspapper. Knacka bakplåten några gånger på disken för att släppa ut eventuella luftbubblor. Låt stå i rumstemperatur i 30 minuter före gräddning.

  6. Grädda i 12-15 minuter i en förvärmd ugn i 150°C. Kakorna ska vara torra när du känner på dem. Låt svalna helt innan du tar bort dem från plåten.

  7. Värm hallonen och sockret i en kastrull på medelvärme tills blandningen tjocknar. Använd en sil för att sila bort fröna.

  8. Lägg grädden och chokladen i en kastrull och värm på medelvärme tills chokladen smälter. Tillsätt färsk hallonblandning, frystorkade hallon och blanda alla ingredienser. Häll över i en skål och låt svalna helt i kylskåpet.

  9. Bred eller spritsa motsvarande en sked av fyllningen på en kaka och lägg sedan på de återstående halvorna. Ställ kakorna kallt.