Steg 1
Förvara glassmaskinens skål i frysen minst över natten innan den används.
Steg 2
Sätt fast skålen och trådvispen på köksmaskinen. Tillsätt ricottaost, socker, mjölk, grädde och kanel. Vispa på hastighet 4 i 3-4 minuter tills det gått ihop ordentligt.
Steg 3
Ta bort skålen, sätt fast glassmaskinen och dess blandare.
Steg 4
Sätt köksmaskinen på hastighet 1, häll blandningen i glassmaskinens skål och låt blandaren arbeta i 20 till 30 minuter, beroende på rumstemperaturen.
Steg 5
Ta bort skålen och dela upp glassen i serveringsglas med en glasskopa.
Steg 6
Garnera på toppen med extra malen kanel och servera omedelbart.
TIPS
Servera toppad med riven mörk choklad.
Våra mest älskade rätter
Dela glädjen med de här beprövade och frestande recepten. De tillhör hemmakockarnas favoriter och du kommer att få nästan lika mycket glädje av de nöjda leendena kring bordet som av de läckra smakerna.
Steg 1
Förvara glassmaskinens skål i frysen minst över natten innan den används.
Steg 2
Sätt fast skålen och trådvispen på köksmaskinen. Tillsätt ricottaost, socker, mjölk, grädde och kanel. Vispa på hastighet 4 i 3-4 minuter tills det gått ihop ordentligt.
Steg 3
Ta bort skålen, sätt fast glassmaskinen och dess blandare.
Steg 4
Sätt köksmaskinen på hastighet 1, häll blandningen i glassmaskinens skål och låt blandaren arbeta i 20 till 30 minuter, beroende på rumstemperaturen.
Steg 5
Ta bort skålen och dela upp glassen i serveringsglas med en glasskopa.
Steg 6
Garnera på toppen med extra malen kanel och servera omedelbart.
TIPS
Servera toppad med riven mörk choklad.