Skip the navigation

Ricotta och kanelglass

Import-Author - KitchenAid Chef
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Ricotta and cinnamon ice-cream

Duration
Totalt30min
Förberedelser30min

Redskap

IceCreamMakerIceCreamMaker
StandMixerStandMixer

Ingredienser

Portioner

150 g

florsocker

250 g

ricottaost

100 ml

mjölk

200 ml

vispgrädde

1 tsk

kanel

Steg för steg

  1. Förvara glassmaskinens skål i frysen minst över natten innan den används.

  2. Sätt fast skålen och trådvispen på köksmaskinen. Tillsätt ricottaost, socker, mjölk, grädde och kanel. Vispa på hastighet 4 i 3-4 minuter tills det gått ihop ordentligt.

  3. Ta bort skålen, sätt fast glassmaskinen och dess blandare.

  4. Sätt köksmaskinen på hastighet 1, häll blandningen i glassmaskinens skål och låt blandaren arbeta i 20 till 30 minuter, beroende på rumstemperaturen.

  5. Ta bort skålen och dela upp glassen i serveringsglas med en glasskopa.


  6. Garnera på toppen med extra malen kanel och servera omedelbart.

  7. Servera toppad med riven mörk choklad.