Ricotta och kanelglass
KitchenAid Chef
Ricotta och kanelglass
Totalt30min
Förberedelser30min
Redskap
Ingredienser
Portioner
150 g
florsocker
250 g
ricottaost
100 ml
mjölk
200 ml
vispgrädde
1 tsk
kanel
Steg för steg
Förvara glassmaskinens skål i frysen minst över natten innan den används.
Sätt fast skålen och trådvispen på köksmaskinen. Tillsätt ricottaost, socker, mjölk, grädde och kanel. Vispa på hastighet 4 i 3-4 minuter tills det gått ihop ordentligt.
Ta bort skålen, sätt fast glassmaskinen och dess blandare.
Sätt köksmaskinen på hastighet 1, häll blandningen i glassmaskinens skål och låt blandaren arbeta i 20 till 30 minuter, beroende på rumstemperaturen.
Ta bort skålen och dela upp glassen i serveringsglas med en glasskopa.
Garnera på toppen med extra malen kanel och servera omedelbart.
Servera toppad med riven mörk choklad.