Föregående sida
Från skafferiet

Plommonkaka

En lyxig kaka som är enkel att göra men svår att motstå.

Börja laga mat

Detaljer

9

Ingredienser

8

Steg

Tid

10'

Förberedelse

40'

Tillagning

50'

Sammanlagt

Ingredienser

Hur många portioner?

  • 38 gsmör, mjukt
  • 66 gvetemjöl
  • 1/3 tskbakpulver
  • 1/12 tsksalt
  • 33 gfarinsocker, slätstruket mått
  • 33 gströsocker
  • 1stora ägg
  • 20 ggräddfil
  • 1.5plommon
  • 76 gsmör, mjukt
  • 132 gvetemjöl
  • 2/3 tskbakpulver
  • 1/6 tsksalt
  • 66 gfarinsocker, slätstruket mått
  • 66 gströsocker
  • 2stora ägg
  • 40 ggräddfil
  • 2,5plommon
  • 115 gsmör, mjukt
  • 200 gvetemjöl
  • 1 tskbakpulver
  • 1/4 tsksalt
  • 100 gfarinsocker, slätstruket mått
  • 100 gströsocker
  • 3stora ägg
  • 60 ggräddfil
  • 4plommon
Gör det nu
  • Steg 1

    Lägg smöret och sockret i köksmaskinens skål. Fäst flatblandaren och blanda på hastighet 4 tills det är lätt och fluffigt.

  • Steg 2

    Tillsätt äggen och blanda igen på hastighet 4 i 30 sekunder.

  • Steg 3

    Tillsätt mjöl, salt och bakpulver. Vrid hastighetskontrollen till 4 och mixa i 30 sekunder.

  • Steg 4

    Tillsätt gräddfil och mixa igen på hastighet 2 tills det är blandat.

  • Steg 5

    Täck en bakform med bakplåtspapper. Häll smeten i bakformen.

  • Steg 6

    Skär plommonen på mitten och ta ut kärnorna. Skär plommonen och lägg plommonskivorna i smeten i ett spiralmönster.

  • Steg 7

    Grädda i 35-40 minuter tills de är gyllenbruna på 175 °C i en förvärmd ugn.

  • Tips

    Pudra med konfektionssocker när de har svalnat.

Våra mest älskade rätter

Dela glädjen med de här beprövade och frestande recepten. De tillhör hemmakockarnas favoriter och du kommer att få nästan lika mycket glädje av de nöjda leendena kring bordet som av de läckra smakerna.

Perfekt pizzadeg

Det enda receptet på tunn, italiensk pizza du någonsin behöver!

  • 65' Förberedelse
  • 20' Tillagning

Hamburgerbröd

Glöm färdigköpta bröd och gör dina egna hamburgerbröd hemma.

  • 15' Förberedelse
  • 20' Tillagning

Havrepannkakor med banan

De här pannkakorna utan mjöl är mycket goda och går snabbt att göra i en blender.

  • 5' Förberedelse
  • 15' Tillagning

Håll dig uppdaterad

Anmäl dig till nyheter och kampanjer från KitchenAid och få 10 % rabatt till ditt nästa köp.

ANMÄL DIG

Jag förstår och samtycker till innehållet i integritetsmeddelande och:




Din personliga engångsrabattkod kan endast lösas in på vår webbplats kitchenaid.se. Det kan inte kombineras med andra KitchenAid-rabatter eller kampanjer. Du får rabattkoden i ett e-postmeddelande när du prenumererar för första gången och du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Plommonkaka

Steg 1

Lägg smöret och sockret i köksmaskinens skål. Fäst flatblandaren och blanda på hastighet 4 tills det är lätt och fluffigt.

Steg 2

Tillsätt äggen och blanda igen på hastighet 4 i 30 sekunder.

Steg 3

Tillsätt mjöl, salt och bakpulver. Vrid hastighetskontrollen till 4 och mixa i 30 sekunder.

Steg 4

Tillsätt gräddfil och mixa igen på hastighet 2 tills det är blandat.

Steg 5

Täck en bakform med bakplåtspapper. Häll smeten i bakformen.

Steg 6

Skär plommonen på mitten och ta ut kärnorna. Skär plommonen och lägg plommonskivorna i smeten i ett spiralmönster.

Steg 7

Grädda i 35-40 minuter tills de är gyllenbruna på 175 °C i en förvärmd ugn.

Tips

Pudra med konfektionssocker när de har svalnat.

top
Välj en annan produkt

Jämför

Jämför produkter

Du får inte köpa fler än 3 produkter. Ta bort en produkt innan du lägger till en ny.