Plommonkaka
En lyxig kaka som är enkel att göra men svår att motstå.
Redskap
Ingredienser
Portioner
115 g
smör, mjukt
200 g
vetemjöl
1 tsk
bakpulver
1/4 tsk
salt
100 g
farinsocker, slätstruket mått
100 g
strösocker
3
stora ägg
60 g
gräddfil
4
plommon
Steg för steg
Lägg smöret och sockret i köksmaskinens skål. Fäst flatblandaren och blanda på hastighet 4 tills det är lätt och fluffigt.
Tillsätt äggen och blanda igen på hastighet 4 i 30 sekunder.
Tillsätt mjöl, salt och bakpulver. Vrid hastighetskontrollen till 4 och mixa i 30 sekunder.
Tillsätt gräddfil och mixa igen på hastighet 2 tills det är blandat.
Täck en bakform med bakplåtspapper. Häll smeten i bakformen.
Skär plommonen på mitten och ta ut kärnorna. Skär plommonen och lägg plommonskivorna i smeten i ett spiralmönster.
Grädda i 35-40 minuter tills de är gyllenbruna på 175 °C i en förvärmd ugn.
Pudra med konfektionssocker när de har svalnat.