Skip the navigation

Plommonkaka

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Plum cake

En lyxig kaka som är enkel att göra men svår att motstå.

Duration
Totalt50min
Förberedelser10min
Tillagning40min

Redskap

StandMixerStandMixer

Ingredienser

Portioner

115 g

smör, mjukt

200 g

vetemjöl

1 tsk

bakpulver

1/4 tsk

salt

100 g

farinsocker, slätstruket mått

100 g

strösocker

3

stora ägg

60 g

gräddfil

4

plommon

Steg för steg

  1. Lägg smöret och sockret i köksmaskinens skål. Fäst flatblandaren och blanda på hastighet 4 tills det är lätt och fluffigt.

  2. Tillsätt äggen och blanda igen på hastighet 4 i 30 sekunder.

  3. Tillsätt mjöl, salt och bakpulver. Vrid hastighetskontrollen till 4 och mixa i 30 sekunder.

  4. Tillsätt gräddfil och mixa igen på hastighet 2 tills det är blandat.

  5. Täck en bakform med bakplåtspapper. Häll smeten i bakformen.

  6. Skär plommonen på mitten och ta ut kärnorna. Skär plommonen och lägg plommonskivorna i smeten i ett spiralmönster.

  7. Grädda i 35-40 minuter tills de är gyllenbruna på 175 °C i en förvärmd ugn.

  8. Pudra med konfektionssocker när de har svalnat.