Föregående sida
Skicka pastan

Öppen lasagne med rostade grönsaker och örtricotta

Att ersätta den kokta tomatsåsen med körsbärstomater och inte tillaga lasagnen i ugnen gör det till en lättare rätt, perfekt för sommaren.

Börja laga mat

Detaljer

13

Ingredienser

4

Steg

Tid

30'

Förberedelse

20'

Tillagning

50'

Sammanlagt

Ingredienser

  • 1pastadeg tillagad med 4 msk pesto i stället för 1 ägg och utrullad på tjocklek 7
  • 2små zucchini
  • 1rödpeppar
  • 1gul paprika
  • 1fänkål
  • 250 gkörsbärstomater
  • 4 mskolivolja
  • 25 gparmesanost
  • 1ett knippe mejram eller basilika
  • 2 mskextra olivolja
  • 250 gricotta
  • -extra jungfruolja att ringla på
  • -salt och nymalen svartpeppar
Gör det nu
  • Steg 1

    Värm ugnen till 220 °C/gasmarkering 7. Lägg lasagneplattorna på en mjölad yta och skär dem i rektanglar på 12 cm x 10 cm. Koka lasagneplattorna i omgångar på 30 sekunder åt gången i rikligt med saltat kokande vatten. Fräscha därefter upp plattorna i kallt vatten med lite olivolja och torka på rena kökshanddukar. Täck för att förhindra att pastan torkar och håll den varm.

  • Steg 2

    Skiva zucchini, paprika och fänkål med skivtrumman på den roterande skärmaskinen inställd på hastighet 4. Lägg grönsakerna i en långpanna och häll över olivoljan. Rosta grönsakerna i 15 minuter tills de börjar mjukna. Tillsätt körsbärstomater och rosta i ytterligare 5 minuter. Ta ut ur ugnen.

  • Steg 3

    Riv parmesanosten med den fina rivningstrumman på den roterande skärmaskinen inställd på hastighet 4. Hacka mejram eller basilika grovt. Blanda parmesanost, mejram eller basilika och extra jungfruolja i ricottaost. Krydda efter smak

  • Steg 4

    Lägg en lasagneplatta på respektive tallrik och toppa med rostade grönsaker. Strö över en del av ricottablandningen och täck med ytterligare en lasagneplatta. Gör flera lager och droppa lite extra jungfruolja på toppen. Servera direkt

Våra mest älskade rätter

Dela glädjen med de här beprövade och frestande recepten. De tillhör hemmakockarnas favoriter och du kommer att få nästan lika mycket glädje av de nöjda leendena kring bordet som av de läckra smakerna.

Perfekt pizzadeg

Det enda receptet på tunn, italiensk pizza du någonsin behöver!

  • 65' Förberedelse
  • 20' Tillagning

Hamburgerbröd

Glöm färdigköpta bröd och gör dina egna hamburgerbröd hemma.

  • 15' Förberedelse
  • 20' Tillagning

Havrepannkakor med banan

De här pannkakorna utan mjöl är mycket goda och går snabbt att göra i en blender.

  • 5' Förberedelse
  • 15' Tillagning

Öppen lasagne med rostade grönsaker och örtricotta

Steg 1

Värm ugnen till 220 °C/gasmarkering 7. Lägg lasagneplattorna på en mjölad yta och skär dem i rektanglar på 12 cm x 10 cm. Koka lasagneplattorna i omgångar på 30 sekunder åt gången i rikligt med saltat kokande vatten. Fräscha därefter upp plattorna i kallt vatten med lite olivolja och torka på rena kökshanddukar. Täck för att förhindra att pastan torkar och håll den varm.

Steg 2

Skiva zucchini, paprika och fänkål med skivtrumman på den roterande skärmaskinen inställd på hastighet 4. Lägg grönsakerna i en långpanna och häll över olivoljan. Rosta grönsakerna i 15 minuter tills de börjar mjukna. Tillsätt körsbärstomater och rosta i ytterligare 5 minuter. Ta ut ur ugnen.

Steg 3

Riv parmesanosten med den fina rivningstrumman på den roterande skärmaskinen inställd på hastighet 4. Hacka mejram eller basilika grovt. Blanda parmesanost, mejram eller basilika och extra jungfruolja i ricottaost. Krydda efter smak

Steg 4

Lägg en lasagneplatta på respektive tallrik och toppa med rostade grönsaker. Strö över en del av ricottablandningen och täck med ytterligare en lasagneplatta. Gör flera lager och droppa lite extra jungfruolja på toppen. Servera direkt

top
Välj en annan produkt

Jämför

Jämför produkter

Du får inte köpa fler än 3 produkter. Ta bort en produkt innan du lägger till en ny.