Att ersätta den kokta tomatsåsen med körsbärstomater och inte tillaga lasagnen i ugnen gör det till en lättare rätt, perfekt för sommaren.
Ingredienser
Steg 1
Värm ugnen till 220 °C/gasmarkering 7. Lägg lasagneplattorna på en mjölad yta och skär dem i rektanglar på 12 cm x 10 cm. Koka lasagneplattorna i omgångar på 30 sekunder åt gången i rikligt med saltat kokande vatten. Fräscha därefter upp plattorna i kallt vatten med lite olivolja och torka på rena kökshanddukar. Täck för att förhindra att pastan torkar och håll den varm.
Steg 2
Skiva zucchini, paprika och fänkål med skivtrumman på den roterande skärmaskinen inställd på hastighet 4. Lägg grönsakerna i en långpanna och häll över olivoljan. Rosta grönsakerna i 15 minuter tills de börjar mjukna. Tillsätt körsbärstomater och rosta i ytterligare 5 minuter. Ta ut ur ugnen.
Steg 3
Riv parmesanosten med den fina rivningstrumman på den roterande skärmaskinen inställd på hastighet 4. Hacka mejram eller basilika grovt. Blanda parmesanost, mejram eller basilika och extra jungfruolja i ricottaost. Krydda efter smak
Steg 4
Lägg en lasagneplatta på respektive tallrik och toppa med rostade grönsaker. Strö över en del av ricottablandningen och täck med ytterligare en lasagneplatta. Gör flera lager och droppa lite extra jungfruolja på toppen. Servera direkt
Våra mest älskade rätter
Dela glädjen med de här beprövade och frestande recepten. De tillhör hemmakockarnas favoriter och du kommer att få nästan lika mycket glädje av de nöjda leendena kring bordet som av de läckra smakerna.
Steg 1
Värm ugnen till 220 °C/gasmarkering 7. Lägg lasagneplattorna på en mjölad yta och skär dem i rektanglar på 12 cm x 10 cm. Koka lasagneplattorna i omgångar på 30 sekunder åt gången i rikligt med saltat kokande vatten. Fräscha därefter upp plattorna i kallt vatten med lite olivolja och torka på rena kökshanddukar. Täck för att förhindra att pastan torkar och håll den varm.
Steg 2
Skiva zucchini, paprika och fänkål med skivtrumman på den roterande skärmaskinen inställd på hastighet 4. Lägg grönsakerna i en långpanna och häll över olivoljan. Rosta grönsakerna i 15 minuter tills de börjar mjukna. Tillsätt körsbärstomater och rosta i ytterligare 5 minuter. Ta ut ur ugnen.
Steg 3
Riv parmesanosten med den fina rivningstrumman på den roterande skärmaskinen inställd på hastighet 4. Hacka mejram eller basilika grovt. Blanda parmesanost, mejram eller basilika och extra jungfruolja i ricottaost. Krydda efter smak
Steg 4
Lägg en lasagneplatta på respektive tallrik och toppa med rostade grönsaker. Strö över en del av ricottablandningen och täck med ytterligare en lasagneplatta. Gör flera lager och droppa lite extra jungfruolja på toppen. Servera direkt