Skip the navigation
Öppen lasagne med rostade grönsaker och örtricotta

Öppen lasagne med rostade grönsaker och örtricotta

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Open lasagne with roasted vegetables and herbed ricotta
Öppen lasagne med rostade grönsaker och örtricotta

Att ersätta den kokta tomatsåsen med körsbärstomater och inte tillaga lasagnen i ugnen gör det till en lättare rätt, perfekt för sommaren.

Duration
Totalt50min
Förberedelser30min
Tillagning20min

Redskap

STAND_MIXERSTAND_MIXER

Ingredienser

1

pastadeg tillagad med 4 msk pesto i stället för 1 ägg och utrullad på tjocklek 7

2

små zucchini

1

röd paprika

1

gul paprika

1

fänkål

250 g

körsbärstomater

4 msk

olivolja

25 g

parmesanost

1 knippe

mejram eller basilika

2 msk

extra olivolja plus extra att ringla över

250 g

ricottaost

att smaka av

salt och nymalen svartpeppar

Steg för steg

  1. Värm ugnen till 220 °C/gasmarkering 7. Lägg lasagneplattorna på en mjölad yta och skär dem i rektanglar på 12 cm x 10 cm. Koka lasagneplattorna i omgångar på 30 sekunder åt gången i rikligt med saltat kokande vatten. Fräscha därefter upp plattorna i kallt vatten med lite olivolja och torka på rena kökshanddukar. Täck för att förhindra att pastan torkar och håll den varm.

  2. Skiva zucchini, paprika och fänkål med skivtrumman på den roterande skärmaskinen inställd på hastighet 4. Lägg grönsakerna i en långpanna och häll över olivoljan. Rosta grönsakerna i 15 minuter tills de börjar mjukna. Tillsätt körsbärstomater och rosta i ytterligare 5 minuter. Ta ut ur ugnen.

  3. Riv parmesanosten med den fina rivningstrumman på den roterande skärmaskinen inställd på hastighet 4. Hacka mejram eller basilika grovt. Blanda parmesanost, mejram eller basilika och extra jungfruolja i ricottaost. Krydda efter smak.

  4. Lägg en lasagneplatta på respektive tallrik och toppa med rostade grönsaker. Strö över en del av ricottablandningen och täck med ytterligare en lasagneplatta. Gör flera lager och droppa lite extra jungfruolja på toppen. Servera direkt