Ingredienser
Steg 1
Förvärm ugnen till 220 °C. Dela auberginen på längden, ringla olivolja över varje halva och använd händerna för att sprida ut oljan jämnt. Lägg auberginehalvorna med snittytan nedåt på en bakplåt och tillaga i ugnen i 30–35 minuter eller tills skalet faller ihop.
Steg 2
Ta ut auberginerna ur ugnen och låt svalna något. Placera en sil över en skål och lägg över innanmätet i silen. Låt auberginen vila i 10 minuter och tryck på den ett par gånger under tiden.
Steg 3
Tillsätt aubergine och alla andra ingredienser i blendern. Sätt på hastighet 3 och mixa i 20 sekunder eller tills blandningen är slät. Toppa med lite olivolja, lite rökt paprikapulver och citronskal.
Steg 4
Gör naanbrödet genom att blanda varmt vatten, jäst och honung i en stor bunke och vispa försiktigt. Låt stå i fem minuter eller tills det är skummigt.
Steg 5
Tillsätt mjöl, olivolja, yoghurt, mjölk, salt, finhackad vitlök, anisfrön och mjöl i skålen och häll sedan i jästblandningen. Använd degkroken och sätt på hastighet 2 i 30 sekunder. Öka sedan till hastighet 6 och knåda i 3–4 minuter eller tills degen är slät och spänstig.
Steg 6
Ta bort degen från köksmaskinen, forma en boll och lägg degen i en lätt smord medelstor bunke. Täck med plastfolie och låt jäsa på en varm plats tills den är dubbelt så stor.
Steg 7
Dela degen i sex delar när den har jäst klart. Rulla ut varje del på mjölat underlag till ½ cm tjocklek så att den ryms i en gjutjärnsstekpanna.
Steg 8
Smält smöret i en liten skål, blanda i 1 msk finhackad persilja och låt blandningen stå redo bredvid spisen tillsammans med en bakpensel.
Steg 9
Värm stekpannan tills den ryker och tillaga varje naan i den torra pannan i 2–3 minuter, eller tills den börjar bubbla och har gyllenbrun färg. Vänd och tillaga i ytterligare 2–3 minuter. Innan du tar bort naanbrödet från stekpannan penslar du den smälta smörsåsen på ovansidan. Ta sedan bort från pannan och pensla generöst på den andra sidan innan brödet ställs åt sidan. Servera varmt med baba ganoush.
Våra mest älskade rätter
Dela glädjen med de här beprövade och frestande recepten. De tillhör hemmakockarnas favoriter och du kommer att få nästan lika mycket glädje av de nöjda leendena kring bordet som av de läckra smakerna.
Steg 1
Förvärm ugnen till 220 °C. Dela auberginen på längden, ringla olivolja över varje halva och använd händerna för att sprida ut oljan jämnt. Lägg auberginehalvorna med snittytan nedåt på en bakplåt och tillaga i ugnen i 30–35 minuter eller tills skalet faller ihop.
Steg 2
Ta ut auberginerna ur ugnen och låt svalna något. Placera en sil över en skål och lägg över innanmätet i silen. Låt auberginen vila i 10 minuter och tryck på den ett par gånger under tiden.
Steg 3
Tillsätt aubergine och alla andra ingredienser i blendern. Sätt på hastighet 3 och mixa i 20 sekunder eller tills blandningen är slät. Toppa med lite olivolja, lite rökt paprikapulver och citronskal.
Steg 4
Gör naanbrödet genom att blanda varmt vatten, jäst och honung i en stor bunke och vispa försiktigt. Låt stå i fem minuter eller tills det är skummigt.
Steg 5
Tillsätt mjöl, olivolja, yoghurt, mjölk, salt, finhackad vitlök, anisfrön och mjöl i skålen och häll sedan i jästblandningen. Använd degkroken och sätt på hastighet 2 i 30 sekunder. Öka sedan till hastighet 6 och knåda i 3–4 minuter eller tills degen är slät och spänstig.
Steg 6
Ta bort degen från köksmaskinen, forma en boll och lägg degen i en lätt smord medelstor bunke. Täck med plastfolie och låt jäsa på en varm plats tills den är dubbelt så stor.
Steg 7
Dela degen i sex delar när den har jäst klart. Rulla ut varje del på mjölat underlag till ½ cm tjocklek så att den ryms i en gjutjärnsstekpanna.
Steg 8
Smält smöret i en liten skål, blanda i 1 msk finhackad persilja och låt blandningen stå redo bredvid spisen tillsammans med en bakpensel.
Steg 9
Värm stekpannan tills den ryker och tillaga varje naan i den torra pannan i 2–3 minuter, eller tills den börjar bubbla och har gyllenbrun färg. Vänd och tillaga i ytterligare 2–3 minuter. Innan du tar bort naanbrödet från stekpannan penslar du den smälta smörsåsen på ovansidan. Ta sedan bort från pannan och pensla generöst på den andra sidan innan brödet ställs åt sidan. Servera varmt med baba ganoush.