Föregående sida
Söta måsten

Matcha mochi-glass

De här matcha mochi-glassbollarna är roliga att göra och äta.

Börja laga mat

Detaljer

8

Ingredienser

10

Steg

Tid

60'

Förberedelse

4'

Tillagning

64'

Sammanlagt

Ingredienser

Hur många portioner?

  • 180 mlstandardmjölk
  • 82 g + 27 gsocker
  • 240 mlfet vispgrädde
  • 1 1/2 mskmatchapulver
  • 50 grismjöl
  • 90 mlvatten
  • 1/8 tskpandanlövsextrakt
  • 1,5 msk (för att pudra arbetsytan)majsstärkelse
  • 360 mlstandardmjölk
  • 165 g + 55 gsocker
  • 480 mlfet vispgrädde
  • 3 mskmatchapulver
  • 100 grismjöl
  • 180 mlvatten
  • 1/4 tskpandanlövsextrakt
  • 3 msk + för att pudra arbetsytanmajsstärkelse
  • 540 mlstandardmjölk
  • 246 g + 81 gsocker
  • 720 mlfet vispgrädde
  • 4 1/2 mskmatchapulver
  • 150 grismjöl
  • 270 mlvatten
  • 1/3 tskpandanlövsextrakt
  • 4,5 msk + för att pudra arbetsytanmajsstärkelse
Gör det nu
  • Steg 1

    Om du vill göra matchaglass blandar du mjölk och det mesta av sockret i en kastrull på medelstark värme och rör om tills sockret löses upp. Häll i en skål och låt svalna helt.

  • Steg 2

    Häll grädden (men spara 3 matskedar grädde) i skålen. Blanda den kvarvarande grädden med matchapulvret och häll det i skålen. Rör tills alla ingredienser blandas.

  • Steg 3

    Placera glasstillbehöret i köksmaskinen (glasskålen måste frysas över natten innan den används).

  • Steg 4

    Vrid hastighetskontrollen till 1 och häll gräddblandningen i skålen med glassen.

  • Steg 5

    Kör i 20 minuter tills glassen bildar styva toppar. Frys i ytterligare 4 timmar.

  • Steg 6

    Gör mochidegen genom att blanda rismjöl, vatten och resten av sockret i en mikrovågssäker skål. Täck med plastfolie och värm i mikrovågsugnen i 1 minut på 900 watt. Rör i pandanlövsextraktet, täck med plastfolien igen och kör i mikrovågsugnen en minut till.

  • Steg 7

    Täck arbetsytan och kaveln med majsstärkelse. Lägg mochi-degen på arbetsytan och rulla ut den.

  • Steg 8

    Skär ut cirklar i önskad storlek och lägg dem åt sidan.

  • Steg 9

    Skopa upp runda glasskulor med en glasskopa. Lägg dem på din mochi och forma dem till runda kulor med hjälp av plastfolie.

  • Steg 10

    Servera omedelbart eller lägg mochi-glassen i frysen och njut senare.

Våra mest älskade rätter

Dela glädjen med de här beprövade och frestande recepten. De tillhör hemmakockarnas favoriter och du kommer att få nästan lika mycket glädje av de nöjda leendena kring bordet som av de läckra smakerna.

Perfekt pizzadeg

Det enda receptet på tunn, italiensk pizza du någonsin behöver!

  • 65' Förberedelse
  • 20' Tillagning

Hamburgerbröd

Glöm färdigköpta bröd och gör dina egna hamburgerbröd hemma.

  • 15' Förberedelse
  • 20' Tillagning

Havrepannkakor med banan

De här pannkakorna utan mjöl är mycket goda och går snabbt att göra i en blender.

  • 5' Förberedelse
  • 15' Tillagning

Håll dig uppdaterad

Anmäl dig till nyheter och kampanjer från KitchenAid och få 10 % rabatt till ditt nästa köp.

ANMÄL DIG

Jag förstår och samtycker till innehållet i integritetsmeddelande och:




Din personliga engångsrabattkod kan endast lösas in på vår webbplats kitchenaid.se. Det kan inte kombineras med andra KitchenAid-rabatter eller kampanjer. Du får rabattkoden i ett e-postmeddelande när du prenumererar för första gången och du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Matcha mochi-glass

Steg 1

Om du vill göra matchaglass blandar du mjölk och det mesta av sockret i en kastrull på medelstark värme och rör om tills sockret löses upp. Häll i en skål och låt svalna helt.

Steg 2

Häll grädden (men spara 3 matskedar grädde) i skålen. Blanda den kvarvarande grädden med matchapulvret och häll det i skålen. Rör tills alla ingredienser blandas.

Steg 3

Placera glasstillbehöret i köksmaskinen (glasskålen måste frysas över natten innan den används).

Steg 4

Vrid hastighetskontrollen till 1 och häll gräddblandningen i skålen med glassen.

Steg 5

Kör i 20 minuter tills glassen bildar styva toppar. Frys i ytterligare 4 timmar.

Steg 6

Gör mochidegen genom att blanda rismjöl, vatten och resten av sockret i en mikrovågssäker skål. Täck med plastfolie och värm i mikrovågsugnen i 1 minut på 900 watt. Rör i pandanlövsextraktet, täck med plastfolien igen och kör i mikrovågsugnen en minut till.

Steg 7

Täck arbetsytan och kaveln med majsstärkelse. Lägg mochi-degen på arbetsytan och rulla ut den.

Steg 8

Skär ut cirklar i önskad storlek och lägg dem åt sidan.

Steg 9

Skopa upp runda glasskulor med en glasskopa. Lägg dem på din mochi och forma dem till runda kulor med hjälp av plastfolie.

Steg 10

Servera omedelbart eller lägg mochi-glassen i frysen och njut senare.

top
Välj en annan produkt

Jämför

Jämför produkter

Du får inte köpa fler än 3 produkter. Ta bort en produkt innan du lägger till en ny.