Skip the navigation

Matcha mochi glass

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Matcha mochi ice cream

De här matcha mochi-glassbollarna är roliga att göra och äta.

Duration
Totalt1h4
Förberedelser1h
Tillagning4min

Redskap

StandMixerStandMixer
IceCreamMakerIceCreamMaker

Ingredienser

Portioner

360 ml

standardmjölk

165 g + 55 g

socker

480 ml

vispgrädde

3 msk

matchapulver

100 g

rismjöl

180 ml

vatten

1/4 tsk

pandanlövsextrakt

3 msk + för att pudra arbetsytan

majsstärkelse

Steg för steg

  1. Om du vill göra matchaglass blandar du mjölk och det mesta av sockret i en kastrull på medelstark värme och rör om tills sockret löses upp. Häll i en skål och låt svalna helt.

  2. Häll grädden (men spara 3 matskedar grädde) i skålen. Blanda den kvarvarande grädden med matchapulvret och häll det i skålen. Rör tills alla ingredienser blandas.

  3. Placera glasstillbehöret i köksmaskinen (glasskålen måste frysas över natten innan den används).

  4. Vrid hastighetskontrollen till 1 och häll gräddblandningen i skålen med glassen.

  5. Kör i 20 minuter tills glassen bildar styva toppar. Frys i ytterligare 4 timmar.

  6. Gör mochidegen genom att blanda rismjöl, vatten och resten av sockret i en mikrovågssäker skål. Täck med plastfolie och värm i mikrovågsugnen i 1 minut på 900 watt. Rör i pandanlövsextraktet, täck med plastfolien igen och kör i mikrovågsugnen en minut till.

  7. Täck arbetsytan och kaveln med majsstärkelse. Lägg mochi-degen på arbetsytan och rulla ut den.

  8. Skär ut cirklar i önskad storlek och lägg dem åt sidan.

  9. Skopa upp runda glasskulor med en glasskopa. Lägg dem på din mochi och forma dem till runda kulor med hjälp av plastfolie.

  10. Servera omedelbart eller lägg mochi-glassen i frysen och njut senare.