Föregående sida
Söta måsten

Mango- och basilikasorbet

Rik och len, den här enkla mangosorbeten har krämig struktur, men utan ägg och mjölk.

Börja laga mat

Verktyg

Köksmaskin

Köksmaskin

Glassmaskin

Glassmaskin

Frukt- och grönsakssil

Frukt- och grönsakssil

Detaljer

5

Ingredienser

8

Steg

Tid

30'

Förberedelse

5'

Tillagning

35'

Sammanlagt

Ingredienser

Hur många portioner?

  • 300 gmangokött
  • 80 gsocker
  • 100 mlvatten
  • 2basilikablad
  • 10 gätliga blommor
  • 900 gmangokött
  • 240 gsocker
  • 300 mlvatten
  • 4basilikablad
  • 30 gätliga blommor
  • 600 gmangokött
  • 160 gsocker
  • 200 mlvatten
  • 6basilikablad
  • 20 gätliga blommor
Gör det nu
  • Steg 1

    Förvara glassmaskinens skål i frysen minst över natten innan den används.

  • Steg 2

    Blanda mangon och basilikabladen med KitchenAid Classic 5 Speed Blender till en sammetslen konsistens.

  • Steg 3

    Blanda vatten och socker i en liten kastrull. Värm upp tills sockret löser sig. Ta bort från värmen, tillsätt den blandade mangon och låt svalna

  • Steg 4

    Ta bort skålen, sätt fast glassmaskinen och dess blandare.

  • Steg 5

    Sätt köksmaskinen på hastighet 1, häll blandningen i glassmaskinens skål och låt blandaren arbeta i 20 till 30 minuter, beroende på rumstemperaturen.

  • Steg 6

    Ta bort skålen och dela upp glassen i serveringsglas med en glasskopa.

  • Steg 7

    Garnera på toppen med extra malen kanel och servera omedelbart.

  • TIPS

    Droppa litet balsamicosirap ovanpå glassen vid servering.

Våra mest älskade rätter

Dela glädjen med de här beprövade och frestande recepten. De tillhör hemmakockarnas favoriter och du kommer att få nästan lika mycket glädje av de nöjda leendena kring bordet som av de läckra smakerna.

Mango- och basilikasorbet

Rik och len, den här enkla mangosorbeten har krämig struktur, men utan ägg och mjölk.

  • 30' Förberedelse
  • 5' Tillagning

Ricotta- och salviagratinerade pastarullar

Ovanligt och väldigt koreografiskt recept, idealiskt för en lätt lunch med familj och vänner.

  • 45' Förberedelse
  • 30' Tillagning

Melon-, granatäppel- och fetaostsallad

Fräschhet kunde vara smeknamnet på den här salladen med en antydan för de som vill hålla ögonen på smaken,...

  • 15' Förberedelse

Håll dig uppdaterad

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration på läckra rätter, fiffiga tips och förmånliga KitchenAid-erbjudanden.

ANMÄL DIG

Jag förstår och samtycker till innehållet i integritetsmeddelande och:


a) Jag samtycker till att ta emot anpassad marknadsföringskommunikation om KitchenAid och andra varumärken som tillhör Whirlpool.

Mango- och basilikasorbet

Steg 1

Förvara glassmaskinens skål i frysen minst över natten innan den används.

Steg 2

Blanda mangon och basilikabladen med KitchenAid Classic 5 Speed Blender till en sammetslen konsistens.

Steg 3

Blanda vatten och socker i en liten kastrull. Värm upp tills sockret löser sig. Ta bort från värmen, tillsätt den blandade mangon och låt svalna

Steg 4

Ta bort skålen, sätt fast glassmaskinen och dess blandare.

Steg 5

Sätt köksmaskinen på hastighet 1, häll blandningen i glassmaskinens skål och låt blandaren arbeta i 20 till 30 minuter, beroende på rumstemperaturen.

Steg 6

Ta bort skålen och dela upp glassen i serveringsglas med en glasskopa.

Steg 7

Garnera på toppen med extra malen kanel och servera omedelbart.

TIPS

Droppa litet balsamicosirap ovanpå glassen vid servering.

Önskelista

Du måste vara inloggad för att lägga till produkter på önskelistan.

Gå till ditt konto

Välj en annan produkt

Jämför

Jämför produkter

Du får inte köpa fler än 3 produkter. Ta bort en produkt innan du lägger till en ny.