Skip the navigation
Mango och basilikasorbet

Mango och basilikasorbet

Import-Author - KitchenAid Chef
KitchenAid Chef
 Import-Recipe - Mango and basil sorbet
Mango och basilikasorbet

Rik och len, den här enkla mangosorbeten har krämig struktur, men utan ägg och mjölk.

Duration
Totalt35min
Förberedelser30min
Tillagning5min

Redskap

STAND_MIXERSTAND_MIXER
ICE_CREAM_MAKERICE_CREAM_MAKER
FOOD_STRAINERFOOD_STRAINER

Ingredienser

Portioner

300 g

färsk mango

80 g

socker

100 ml

vatten

2 blad

basilika

10 g

ätbara blommor

Steg för steg

  1. Förvara glassmaskinens skål i frysen minst över natten innan den används.

  2. Blanda mangon och basilikabladen med KitchenAid Classic 5 Speed Blender till en sammetslen konsistens.

  3. Blanda vatten och socker i en liten kastrull. Värm upp tills sockret löser sig. Ta bort från värmen, tillsätt den blandade mangon och låt svalna

  4. Ta bort skålen, sätt fast glassmaskinen och dess blandare.

  5. Sätt köksmaskinen på hastighet 1, häll blandningen i glassmaskinens skål och låt blandaren arbeta i 20 till 30 minuter, beroende på rumstemperaturen.

  6. Ta bort skålen och dela upp glassen i serveringsglas med en glasskopa.

  7. Garnera på toppen med extra malen kanel och servera omedelbart.

  8. Droppa litet balsamicosirap ovanpå glassen vid servering.