Detaljer

12

Ingredienser

8

Steg

Ingredienser

  • 300 gvetemjöl
  • 120 grågmjöl
  • 7 gsalt
  • 10 gsnabbjäst
  • 1 mskanis, malen
  • 230 mlkärnmjölk
  • 5 gbikarbonat
  • från 1 apelsinrivet apelsinskal
  • 75 mlvatten
  • 200 mlmörk sirap
  • 1 mskljust farinsocker
  • 30 gsmör
Gör det nu
  • Steg 1

    Häll vattnet i en liten kastrull. Tillsätt mörk sirap, farinsocker, smör och rivet skal från en apelsin. Koka upp och låt sjuda i 10 minuter. Låt svalna i 10 minuter.

  • Steg 1

    Blanda kärnmjölk med bikarbonat. Tillsätt mörk sirap och blanda ihop.

  • Steg 2

    Värm upp brödskålen genom att fylla den med varmt vatten. Häll ut vattnet och torka skålen med en handduk. Sätt fast brödskålen på KitchenAid-köksmaskinen. Sätt i degkroken och lås huvudet.

  • Steg 3

    Lägg mjöl, salt, jäst och malen anis i brödskålen. Tillsätt de blöta ingredienserna och blanda på hastighet 2. När degen går ihop knådar du den i 4 minuter på hastighet 2.

  • Steg 4

    Ta bort degen från kroken och ta bort brödskålen. Strö lite mjöl på degen. Använd en hand för att vända och täcka degen i mjöl och täck sedan skålen med locket. Låt degen jäsa i 60 minuter.

  • Steg 5

    Ta av locket från skålen, ta försiktigt ut degen ur skålen och lägg den på en mjölad yta. Forma en boll genom att ta upp ena änden av degen, sträcka ut den och sedan vika den mot mitten som när du viker ett kuvert. Fortsätt tills degen ser ut som en rund brödlimpa. Placera försiktigt båda händerna på vardera sidan av den runda delen och böj försiktigt höger handflata runt den högra kanten samtidigt som du använder vänster hand för att rotera den runda delen på ytan. Den här åtgärden jämnar till degen till en rund bulle.

  • Steg 6

    Klä locket till brödskålen med bakplåtspapper. Lägg degen på locket och täck den med brödskålen. Låt degen jäsa i 30 minuter.

  • Steg 7

    Förvärm ugnen till 230 °C när degen står på andra jäsningen. Öppna brödskålen och snitta brödet. Stäng brödskålen och ställ in den i ugnen. Grädda i 30 minuter. Ta försiktigt ut brödskålen med grytlappar och grädda brödet i ytterligare 5 minuter, eller tills skorpan är gyllenbrun. Lägg brödet på ett galler för att svalna innan du skär det i skivor.

Våra mest älskade rätter

Dela glädjen med de här beprövade och frestande recepten. De tillhör hemmakockarnas favoriter och du kommer att få nästan lika mycket glädje av de nöjda leendena kring bordet som av de läckra smakerna.

Perfekt pizzadeg

Det enda receptet på tunn, italiensk pizza du någonsin behöver!

  • 65' Förberedelse
  • 20' Tillagning

Hamburgerbröd

Glöm färdigköpta bröd och gör dina egna hamburgerbröd hemma.

  • 15' Förberedelse
  • 20' Tillagning

Havrepannkakor med banan

De här pannkakorna utan mjöl är mycket goda och går snabbt att göra i en blender.

  • 5' Förberedelse
  • 15' Tillagning

Limpa

Steg 1

Häll vattnet i en liten kastrull. Tillsätt mörk sirap, farinsocker, smör och rivet skal från en apelsin. Koka upp och låt sjuda i 10 minuter. Låt svalna i 10 minuter.

Steg 1

Blanda kärnmjölk med bikarbonat. Tillsätt mörk sirap och blanda ihop.

Steg 2

Värm upp brödskålen genom att fylla den med varmt vatten. Häll ut vattnet och torka skålen med en handduk. Sätt fast brödskålen på KitchenAid-köksmaskinen. Sätt i degkroken och lås huvudet.

Steg 3

Lägg mjöl, salt, jäst och malen anis i brödskålen. Tillsätt de blöta ingredienserna och blanda på hastighet 2. När degen går ihop knådar du den i 4 minuter på hastighet 2.

Steg 4

Ta bort degen från kroken och ta bort brödskålen. Strö lite mjöl på degen. Använd en hand för att vända och täcka degen i mjöl och täck sedan skålen med locket. Låt degen jäsa i 60 minuter.

Steg 5

Ta av locket från skålen, ta försiktigt ut degen ur skålen och lägg den på en mjölad yta. Forma en boll genom att ta upp ena änden av degen, sträcka ut den och sedan vika den mot mitten som när du viker ett kuvert. Fortsätt tills degen ser ut som en rund brödlimpa. Placera försiktigt båda händerna på vardera sidan av den runda delen och böj försiktigt höger handflata runt den högra kanten samtidigt som du använder vänster hand för att rotera den runda delen på ytan. Den här åtgärden jämnar till degen till en rund bulle.

Steg 6

Klä locket till brödskålen med bakplåtspapper. Lägg degen på locket och täck den med brödskålen. Låt degen jäsa i 30 minuter.

Steg 7

Förvärm ugnen till 230 °C när degen står på andra jäsningen. Öppna brödskålen och snitta brödet. Stäng brödskålen och ställ in den i ugnen. Grädda i 30 minuter. Ta försiktigt ut brödskålen med grytlappar och grädda brödet i ytterligare 5 minuter, eller tills skorpan är gyllenbrun. Lägg brödet på ett galler för att svalna innan du skär det i skivor.

top
Välj en annan produkt

Jämför

Jämför produkter

Du får inte köpa fler än 3 produkter. Ta bort en produkt innan du lägger till en ny.