Skip the navigation

Latte macchiato

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
lattemacchiato_wallpaper_vip_header_image.jpg

Den här drycken är en fröjd för baristor och är resultatet av varm mjölk och krämigt mjölkskum tillsammans med espressons fyllighet.

Duration
Totalt5min
Förberedelser5min

Redskap

CoffeeMachineCoffeeMachine

Ingredienser

Portioner

130 ml

mjölk

25 ml (1 shot)

espresso

kakao- eller kanelpulver

socker

Steg för steg

  1. Latte macchiato betyder "markerad" eller "färgad" mjölk på italienska. När du häller espresso i glaset bör du få en vacker dryck i tre lager, eftersom espresson bör flyta ovanpå mjölken och under mjölkskummet. En latte macchiato består av samma ingrediensproportioner som en cappuccino, men de tillsätts i en annan ordning.

  2. Skumma mjölken till ett ”mikroskum” som nästan har dubbelt så stor volym som den ursprungliga mjölken, med hjälp av ångröret.

  3. Gör en espresso i din favoritkopp.

  4. Häll mjölken i ett högt, värmebeständigt glas och använd en sked för att förhindra att skummet följer med. När mjölken har hällts upp skedar du upp skummet på den.

  5. Häll försiktigt espresson i mitten av den skummade mjölken. Häll försiktigt så att det skapas ett lager av espresso under skummet, utan att den blandas med den varma mjölken.

  6. Använd havremjölk om du vill ha ett mjölkfritt alternativ.