Latte macchiato
Den här drycken är en fröjd för baristor och är resultatet av varm mjölk och krämigt mjölkskum tillsammans med espressons fyllighet.
Latte macchiato
Den här drycken är en fröjd för baristor och är resultatet av varm mjölk och krämigt mjölkskum tillsammans med espressons fyllighet.
Redskap
Ingredienser
130 ml mjölk
25 ml (1 shot) espresso
kakao- eller kanelpulver
socker
Steg för steg
Latte macchiato betyder "markerad" eller "färgad" mjölk på italienska. När du häller espresso i glaset bör du få en vacker dryck i tre lager, eftersom espresson bör flyta ovanpå mjölken och under mjölkskummet. En latte macchiato består av samma ingrediensproportioner som en cappuccino, men de tillsätts i en annan ordning.
Skumma mjölken till ett ”mikroskum” som nästan har dubbelt så stor volym som den ursprungliga mjölken, med hjälp av ångröret.
Gör en espresso i din favoritkopp.
Häll mjölken i ett högt, värmebeständigt glas och använd en sked för att förhindra att skummet följer med. När mjölken har hällts upp skedar du upp skummet på den.
Häll försiktigt espresson i mitten av den skummade mjölken. Häll försiktigt så att det skapas ett lager av espresso under skummet, utan att den blandas med den varma mjölken.
Använd havremjölk om du vill ha ett mjölkfritt alternativ.