Föregående sida
Söta måsten

Honungs- och ingefärskaka med rostad kokos

En söt honungskaka med ingefära och härlig färskostfrosting som får smaklökarna att jubla. Prova att laga det här receptet med din köksmaskin från KitchenAid.

Börja laga mat

Detaljer

8

Ingredienser

13

Steg

Tid

40'

Förberedelse

30'

Tillagning

70'

Sammanlagt

Ingredienser

Hur många portioner?

  • -vegetabilisk oljespray
  • 240 gvetemjöl (samt lite extra för att mjöla kakformen)
  • 1 tsksalt
  • 2 tskbakpulver
  • 230 gkokosmjölk
  • ½ teskedfärsk riven ingefära
  • 170 ghonung
  • 110 mlrapsolja
  • 225 gosaltat smör, rumstempererat
  • 270 gsocker
  • 4stora ägg
  • 2stora äggulor
  • 200 gosötad strimlad kokos
  • 450 gfärskost, rumstempererad
  • 225 gosaltat smör till frostingen, rumstempererat
  • ¼ tsksalt
  • 600 gflorsocker, siktat
  • 2 tskcitronskal
  • 255 gkokosflingor
Gör det nu
  • Steg 1

    Värm ugnen till 180 °C. Smörj två runda kakformar (22–24 cm) och mjöla dem.

  • Steg 2

    Blanda mjöl, salt och bakpulver i en bunke. Ställ åt sidan.

  • Steg 3

    Vispa kokosmjölk, ingefära, honung och rapsolja i en separat bunke. Ställ åt sidan.

  • Steg 4

    Häll smör och socker i mixerskålen och blanda med flatblandaren på hastighet 8 i 3–4 minuter tills det är lätt och fluffigt.

  • Steg 5

    Minska hastigheten till 4 och tillsätt äggen ett i taget, så att de blandas in mellan varje. Fortsätt sedan med äggulorna en i taget.

  • Steg 6

    Minska hastigheten till 2 och tillsätt gradvis bunkarna med de torra och våta blandningarna. Tillsätt växelvis från de båda bunkarna tills allt innehåll i båda har tillsatts. Minska hastigheten till 1 och tillsätt den strimlade kokosnöten. Rör om försiktigt.

  • Steg 7

    Dela upp kaksmeten mellan de två kakformarna.

  • Steg 8

    Grädda i 22–27 minuter vid 180 °C. Låt kakformarna svalna på galler i 5 minuter. Vänd upp kakorna på galler och låt dem svalna helt.

  • Steg 9

    Låt ugnen stå kvar på 180 °C. Lägg kokosflingorna på en plåt med kant och rosta dem i 4–7 minuter tills de är gyllenbruna. Låt svalna.

  • Steg 10

    Gör frostingen. Vispa färskost, smör, citronskal och salt på hög hastighet i 2–3 minuter med en mixer tills blandningen är slät.

  • Steg 11

    Tillsätt 480 g florsocker och blanda på hastighet 1 i 30 sekunder. Öka sedan till hastighet 6 och blanda i ytterligare 2 minuter.

  • Steg 12

    Dela båda horisontellt på mitten. Lägg ett lager med snittytan uppåt på ett kakfat eller en tallrik och stryk på ett tjockt lager frosting. Lägg ett till kaklager ovanpå, följt av ett till lager frosting. Upprepa med resten av kaklagren och frostingen.

  • Steg 13

    Täck hela kakan med frosting och sätt in i kylen i 30 minuter. När frostingen har stelnat (men inte blivit hård) strör du försiktigt rostade kokosflingor på hela kakan.

Våra mest älskade rätter

Dela glädjen med de här beprövade och frestande recepten. De tillhör hemmakockarnas favoriter och du kommer att få nästan lika mycket glädje av de nöjda leendena kring bordet som av de läckra smakerna.

Perfekt pizzadeg

Det enda receptet på tunn, italiensk pizza du någonsin behöver!

  • 65' Förberedelse
  • 20' Tillagning

Hamburgerbröd

Glöm färdigköpta bröd och gör dina egna hamburgerbröd hemma.

  • 15' Förberedelse
  • 20' Tillagning

Havrepannkakor med banan

De här pannkakorna utan mjöl är mycket goda och går snabbt att göra i en blender.

  • 5' Förberedelse
  • 15' Tillagning

Honungs- och ingefärskaka med rostad kokos

Steg 1

Värm ugnen till 180 °C. Smörj två runda kakformar (22–24 cm) och mjöla dem.

Steg 2

Blanda mjöl, salt och bakpulver i en bunke. Ställ åt sidan.

Steg 3

Vispa kokosmjölk, ingefära, honung och rapsolja i en separat bunke. Ställ åt sidan.

Steg 4

Häll smör och socker i mixerskålen och blanda med flatblandaren på hastighet 8 i 3–4 minuter tills det är lätt och fluffigt.

Steg 5

Minska hastigheten till 4 och tillsätt äggen ett i taget, så att de blandas in mellan varje. Fortsätt sedan med äggulorna en i taget.

Steg 6

Minska hastigheten till 2 och tillsätt gradvis bunkarna med de torra och våta blandningarna. Tillsätt växelvis från de båda bunkarna tills allt innehåll i båda har tillsatts. Minska hastigheten till 1 och tillsätt den strimlade kokosnöten. Rör om försiktigt.

Steg 7

Dela upp kaksmeten mellan de två kakformarna.

Steg 8

Grädda i 22–27 minuter vid 180 °C. Låt kakformarna svalna på galler i 5 minuter. Vänd upp kakorna på galler och låt dem svalna helt.

Steg 9

Låt ugnen stå kvar på 180 °C. Lägg kokosflingorna på en plåt med kant och rosta dem i 4–7 minuter tills de är gyllenbruna. Låt svalna.

Steg 10

Gör frostingen. Vispa färskost, smör, citronskal och salt på hög hastighet i 2–3 minuter med en mixer tills blandningen är slät.

Steg 11

Tillsätt 480 g florsocker och blanda på hastighet 1 i 30 sekunder. Öka sedan till hastighet 6 och blanda i ytterligare 2 minuter.

Steg 12

Dela båda horisontellt på mitten. Lägg ett lager med snittytan uppåt på ett kakfat eller en tallrik och stryk på ett tjockt lager frosting. Lägg ett till kaklager ovanpå, följt av ett till lager frosting. Upprepa med resten av kaklagren och frostingen.

Steg 13

Täck hela kakan med frosting och sätt in i kylen i 30 minuter. När frostingen har stelnat (men inte blivit hård) strör du försiktigt rostade kokosflingor på hela kakan.

top
Välj en annan produkt

Jämför

Jämför produkter

Du får inte köpa fler än 3 produkter. Ta bort en produkt innan du lägger till en ny.