Steg 1
Värm ugnen till 180 °C. Smörj två runda kakformar (22–24 cm) och mjöla dem.
Steg 2
Blanda mjöl, salt och bakpulver i en bunke. Ställ åt sidan.
Steg 3
Vispa kokosmjölk, ingefära, honung och rapsolja i en separat bunke. Ställ åt sidan.
Steg 4
Häll smör och socker i mixerskålen och blanda med flatblandaren på hastighet 8 i 3–4 minuter tills det är lätt och fluffigt.
Steg 5
Minska hastigheten till 4 och tillsätt äggen ett i taget, så att de blandas in mellan varje. Fortsätt sedan med äggulorna en i taget.
Steg 6
Minska hastigheten till 2 och tillsätt gradvis bunkarna med de torra och våta blandningarna. Tillsätt växelvis från de båda bunkarna tills allt innehåll i båda har tillsatts. Minska hastigheten till 1 och tillsätt den strimlade kokosnöten. Rör om försiktigt.
Steg 7
Dela upp kaksmeten mellan de två kakformarna.
Steg 8
Grädda i 22–27 minuter vid 180 °C. Låt kakformarna svalna på galler i 5 minuter. Vänd upp kakorna på galler och låt dem svalna helt.
Steg 9
Låt ugnen stå kvar på 180 °C. Lägg kokosflingorna på en plåt med kant och rosta dem i 4–7 minuter tills de är gyllenbruna. Låt svalna.
Steg 10
Gör frostingen. Vispa färskost, smör, citronskal och salt på hög hastighet i 2–3 minuter med en mixer tills blandningen är slät.
Steg 11
Tillsätt 480 g florsocker och blanda på hastighet 1 i 30 sekunder. Öka sedan till hastighet 6 och blanda i ytterligare 2 minuter.
Steg 12
Dela båda horisontellt på mitten. Lägg ett lager med snittytan uppåt på ett kakfat eller en tallrik och stryk på ett tjockt lager frosting. Lägg ett till kaklager ovanpå, följt av ett till lager frosting. Upprepa med resten av kaklagren och frostingen.
Steg 13
Täck hela kakan med frosting och sätt in i kylen i 30 minuter. När frostingen har stelnat (men inte blivit hård) strör du försiktigt rostade kokosflingor på hela kakan.
Våra mest älskade rätter
Dela glädjen med de här beprövade och frestande recepten. De tillhör hemmakockarnas favoriter och du kommer att få nästan lika mycket glädje av de nöjda leendena kring bordet som av de läckra smakerna.
Steg 1
Värm ugnen till 180 °C. Smörj två runda kakformar (22–24 cm) och mjöla dem.
Steg 2
Blanda mjöl, salt och bakpulver i en bunke. Ställ åt sidan.
Steg 3
Vispa kokosmjölk, ingefära, honung och rapsolja i en separat bunke. Ställ åt sidan.
Steg 4
Häll smör och socker i mixerskålen och blanda med flatblandaren på hastighet 8 i 3–4 minuter tills det är lätt och fluffigt.
Steg 5
Minska hastigheten till 4 och tillsätt äggen ett i taget, så att de blandas in mellan varje. Fortsätt sedan med äggulorna en i taget.
Steg 6
Minska hastigheten till 2 och tillsätt gradvis bunkarna med de torra och våta blandningarna. Tillsätt växelvis från de båda bunkarna tills allt innehåll i båda har tillsatts. Minska hastigheten till 1 och tillsätt den strimlade kokosnöten. Rör om försiktigt.
Steg 7
Dela upp kaksmeten mellan de två kakformarna.
Steg 8
Grädda i 22–27 minuter vid 180 °C. Låt kakformarna svalna på galler i 5 minuter. Vänd upp kakorna på galler och låt dem svalna helt.
Steg 9
Låt ugnen stå kvar på 180 °C. Lägg kokosflingorna på en plåt med kant och rosta dem i 4–7 minuter tills de är gyllenbruna. Låt svalna.
Steg 10
Gör frostingen. Vispa färskost, smör, citronskal och salt på hög hastighet i 2–3 minuter med en mixer tills blandningen är slät.
Steg 11
Tillsätt 480 g florsocker och blanda på hastighet 1 i 30 sekunder. Öka sedan till hastighet 6 och blanda i ytterligare 2 minuter.
Steg 12
Dela båda horisontellt på mitten. Lägg ett lager med snittytan uppåt på ett kakfat eller en tallrik och stryk på ett tjockt lager frosting. Lägg ett till kaklager ovanpå, följt av ett till lager frosting. Upprepa med resten av kaklagren och frostingen.
Steg 13
Täck hela kakan med frosting och sätt in i kylen i 30 minuter. När frostingen har stelnat (men inte blivit hård) strör du försiktigt rostade kokosflingor på hela kakan.