emeagif
Skip the navigation

Honungs och ingefärskaka med rostad kokos

KitchenAid Chef

En söt honungskaka med ingefära och härlig färskostfrosting som får smaklökarna att jubla. Prova att laga det här receptet med din köksmaskin från KitchenAid.

Import-Recipe - Toasted Coconut Honey Ginger Cake

Honungs och ingefärskaka med rostad kokos

KitchenAid Chef

En söt honungskaka med ingefära och härlig färskostfrosting som får smaklökarna att jubla. Prova att laga det här receptet med din köksmaskin från KitchenAid.

Redskap

StandMixer
Förberedelser
40min
Tillagning
30min
Totalt
1h10
Portioner
8
Svårighet
Medel

Ingredienser

240 g vetemjöl (samt lite extra för att mjöla kakformen)

1 tsk salt

2 tsk bakpulver

230 g kokosmjölk

1/2 tsk färsk riven ingefära

170 g honung

110 ml rapsolja

250 g smör, rumstempererat

270 g socker

4 stora ägg

2 stora äggulor

200 g strimlad kokos

450 g färskost, rumstempererad

225 g smör till frostingen, rumstempererat

1/4 tsk salt

600 g florsocker, siktat

2 tsp citronskal

225 g kokosflingor

Steg för steg

  1. Värm ugnen till 180 °C. Smörj två runda kakformar (22–24 cm) och mjöla dem.

  2. Blanda mjöl, salt och bakpulver i en bunke. Ställ åt sidan.


  3. Vispa kokosmjölk, ingefära, honung och rapsolja i en separat bunke. Ställ åt sidan.

  4. Häll smör och socker i mixerskålen och blanda med flatblandaren på hastighet 8 i 3–4 minuter tills det är lätt och fluffigt.

  5. Minska hastigheten till 4 och tillsätt äggen ett i taget, så att de blandas in mellan varje. Fortsätt sedan med äggulorna en i taget.

  6. Minska hastigheten till 2 och tillsätt gradvis bunkarna med de torra och våta blandningarna. Tillsätt växelvis från de båda bunkarna tills allt innehåll i båda har tillsatts. Minska hastigheten till 1 och tillsätt den strimlade kokosnöten. Rör om försiktigt.

  7. Dela upp kaksmeten mellan de två kakformarna.

  8. Grädda i 22–27 minuter vid 180 °C. Låt kakformarna svalna på galler i 5 minuter. Vänd upp kakorna på galler och låt dem svalna helt.

  9. Låt ugnen stå kvar på 180 °C. Lägg kokosflingorna på en plåt med kant och rosta dem i 4–7 minuter tills de är gyllenbruna. Låt svalna.

  10. Gör frostingen. Vispa färskost, smör, citronskal och salt på hög hastighet i 2–3 minuter med en mixer tills blandningen är slät.

  11. Tillsätt 480 g florsocker och blanda på hastighet 1 i 30 sekunder. Öka sedan till hastighet 6 och blanda i ytterligare 2 minuter.

  12. Dela båda horisontellt på mitten. Lägg ett lager med snittytan uppåt på ett kakfat eller en tallrik och stryk på ett tjockt lager frosting. Lägg ett till kaklager ovanpå, följt av ett till lager frosting. Upprepa med resten av kaklagren och frostingen.

  13. Täck hela kakan med frosting och sätt in i kylen i 30 minuter. När frostingen har stelnat (men inte blivit hård) strör du försiktigt rostade kokosflingor på hela kakan.