Föregående sida

Hemgjort Irish Coffee

Irish coffee är drycken för kaffeälskare som gillar utmaningar – en kombination av kaffe och irländsk whiskey med ett utsökt lager tjockt vispad grädde, perfekt för att fira vardagen.

Börja laga mat

Detaljer

6

Ingredienser

6

Steg

Tid

5'

Förberedelse

5'

Sammanlagt

Ingredienser

  • 1 tskljust farinsocker (demerara)
  • 1 tskmörkt farinsocker (muscovado)
  • 25 ml (1 espresso)espresso
  • 35 mlirländsk whiskey
  • 35 mlvispgrädde
  • Efter smakfärsk riven muskot
Gör det nu
  • Steg 1

    Fyll ett värmebeständigt glas med varmt vatten och förvärm det.

  • Steg 2

    Häll ut vattnet och tillsätt 1 tsk ljust farinsocker (demerara) och 1 tsk mörkt farinsocker (muscovado).

  • Steg 3

    Häll espresson i glaset.

  • Steg 4

    Häll över den varma espresson för att lösa upp sockret och tillsätt sedan whiskey.

  • Steg 5

    Vispa grädden i en separat skål, med mixer eller för hand, tills mjuka toppar bildas. Grädden ska vara tjock men fortfarande kunna hällas. Häll den långsamt över en varm sked på kaffet och var försiktig så att du inte bryter kaffets yta.

  • Steg 6

    Garnera med riven muskot.

Våra mest älskade rätter

Dela glädjen med de här beprövade och frestande recepten. De tillhör hemmakockarnas favoriter och du kommer att få nästan lika mycket glädje av de nöjda leendena kring bordet som av de läckra smakerna.

Perfekt pizzadeg

Det enda receptet på tunn, italiensk pizza du någonsin behöver!

  • 65' Förberedelse
  • 20' Tillagning

Hamburgerbröd

Glöm färdigköpta bröd och gör dina egna hamburgerbröd hemma.

  • 15' Förberedelse
  • 20' Tillagning

Havrepannkakor med banan

De här pannkakorna utan mjöl är mycket goda och går snabbt att göra i en blender.

  • 5' Förberedelse
  • 15' Tillagning

Hemgjort Irish Coffee

Steg 1

Fyll ett värmebeständigt glas med varmt vatten och förvärm det.

Steg 2

Häll ut vattnet och tillsätt 1 tsk ljust farinsocker (demerara) och 1 tsk mörkt farinsocker (muscovado).

Steg 3

Häll espresson i glaset.

Steg 4

Häll över den varma espresson för att lösa upp sockret och tillsätt sedan whiskey.

Steg 5

Vispa grädden i en separat skål, med mixer eller för hand, tills mjuka toppar bildas. Grädden ska vara tjock men fortfarande kunna hällas. Häll den långsamt över en varm sked på kaffet och var försiktig så att du inte bryter kaffets yta.

Steg 6

Garnera med riven muskot.

top
Välj en annan produkt

Jämför

Jämför produkter

Du får inte köpa fler än 3 produkter. Ta bort en produkt innan du lägger till en ny.