Föregående sida
Söta måsten

Eton mess (marängsviss med bär)

Knapriga maränger, vispad grädde och bär, mycket få desserter säger sommar som Eton mess!.

Börja laga mat

Detaljer

5

Ingredienser

7

Steg

Tid

20'

Förberedelse

80'

Tillagning

100'

Sammanlagt

Ingredienser

Hur många portioner?

  • 1äggvitor
  • 43 gströsocker
  • 166 gbär
  • 166 mlvispgrädde
  • 1/3 mskflorsocker
  • 2äggvitor
  • 86 gströsocker
  • 332 gbär
  • 333 mlvispgrädde
  • 2/3 mskflorsocker
  • 3äggvitor
  • 130 gströsocker
  • 500 gbär
  • 500 mlvispgrädde
  • 1 mskflorsocker
Gör det nu
  • Steg 1

    Lägg äggvitorna i skålen till köksmaskinen.

  • Steg 2

    Fäst ballongvispen och vrid hastighetskontrollen till 10.

  • Steg 3

    Vispa äggvitorna tills fasta toppar bildas.

  • Steg 4

    Tillsätt 1/3 av sockret och vänta tills fasta toppar bildas igen under mixningen. Upprepa två gånger med återstående socker.

  • Steg 5

    Skeda upp stora maränger på en bakplåt med bakplåtspapper. Grädda i 1 timme och 20 minuter i en föruppvärmd ugn på 120°C och låt dem svalna helt i ugnen.

  • Steg 6

    Häll vispgrädden i skålen till köksmaskinen. Fäst ballongvispen. Mixa på hastighet 10 tills den är fluffig. Mixa inte för länge.

  • Steg 7

    Bryt marängerna i bitar och lägg ett lager maränger i dessertskålar. Lägg i en sked vispad grädde och bär. Gör ytterligare ett lager med maränger, grädde och bär och avsluta med lite florsocker.

Våra mest älskade rätter

Dela glädjen med de här beprövade och frestande recepten. De tillhör hemmakockarnas favoriter och du kommer att få nästan lika mycket glädje av de nöjda leendena kring bordet som av de läckra smakerna.

Perfekt pizzadeg

Det enda receptet på tunn, italiensk pizza du någonsin behöver!

  • 65' Förberedelse
  • 20' Tillagning

Hamburgerbröd

Glöm färdigköpta bröd och gör dina egna hamburgerbröd hemma.

  • 15' Förberedelse
  • 20' Tillagning

Havrepannkakor med banan

De här pannkakorna utan mjöl är mycket goda och går snabbt att göra i en blender.

  • 5' Förberedelse
  • 15' Tillagning

Håll dig uppdaterad

Anmäl dig till nyheter och kampanjer från KitchenAid och få 10 % rabatt till ditt nästa köp.

ANMÄL DIG

Jag förstår och samtycker till innehållet i integritetsmeddelande och:




Din personliga engångsrabattkod kan endast lösas in på vår webbplats kitchenaid.se. Det kan inte kombineras med andra KitchenAid-rabatter eller kampanjer. Du får rabattkoden i ett e-postmeddelande när du prenumererar för första gången och du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Eton mess (marängsviss med bär)

Steg 1

Lägg äggvitorna i skålen till köksmaskinen.

Steg 2

Fäst ballongvispen och vrid hastighetskontrollen till 10.

Steg 3

Vispa äggvitorna tills fasta toppar bildas.

Steg 4

Tillsätt 1/3 av sockret och vänta tills fasta toppar bildas igen under mixningen. Upprepa två gånger med återstående socker.

Steg 5

Skeda upp stora maränger på en bakplåt med bakplåtspapper. Grädda i 1 timme och 20 minuter i en föruppvärmd ugn på 120°C och låt dem svalna helt i ugnen.

Steg 6

Häll vispgrädden i skålen till köksmaskinen. Fäst ballongvispen. Mixa på hastighet 10 tills den är fluffig. Mixa inte för länge.

Steg 7

Bryt marängerna i bitar och lägg ett lager maränger i dessertskålar. Lägg i en sked vispad grädde och bär. Gör ytterligare ett lager med maränger, grädde och bär och avsluta med lite florsocker.

top
Välj en annan produkt

Jämför

Jämför produkter

Du får inte köpa fler än 3 produkter. Ta bort en produkt innan du lägger till en ny.