Eton mess (marängsviss med bär)
Knapriga maränger, vispad grädde och bär, få desserter säger sommar som Eton mess!
Redskap
Ingredienser
Portioner
3
äggvitor
130 g
strösocker
500 g
bär
500 ml
vispgrädde
1 msk
florsocker
Steg för steg
Lägg äggvitorna i skålen till köksmaskinen.
Fäst ballongvispen och vrid hastighetskontrollen till 10.
Vispa äggvitorna tills fasta toppar bildas.
Tillsätt 1/3 av sockret och vänta tills fasta toppar bildas igen under mixningen. Upprepa två gånger med återstående socker.
Skeda upp stora maränger på en bakplåt med bakplåtspapper. Grädda i 1 timme och 20 minuter i en föruppvärmd ugn på 120°C och låt dem svalna helt i ugnen.
Häll vispgrädden i skålen till köksmaskinen. Fäst ballongvispen. Mixa på hastighet 10 tills den är fluffig. Mixa inte för länge.
Bryt marängerna i bitar och lägg ett lager maränger i dessertskålar. Lägg i en sked vispad grädde och bär. Gör ytterligare ett lager med maränger, grädde och bär och avsluta med lite florsocker.