Skip the navigation

Eton mess (marängsviss med bär)

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Eton mess

Knapriga maränger, vispad grädde och bär, få desserter säger sommar som Eton mess!

Duration
Totalt1h40
Förberedelser20min
Tillagning1h20

Redskap

StandMixerStandMixer

Ingredienser

Portioner

3

äggvitor

130 g

strösocker

500 g

bär

500 ml

vispgrädde

1 msk

florsocker

Steg för steg

  1. Lägg äggvitorna i skålen till köksmaskinen.

  2. Fäst ballongvispen och vrid hastighetskontrollen till 10.

  3. Vispa äggvitorna tills fasta toppar bildas.

  4. Tillsätt 1/3 av sockret och vänta tills fasta toppar bildas igen under mixningen. Upprepa två gånger med återstående socker.

  5. Skeda upp stora maränger på en bakplåt med bakplåtspapper. Grädda i 1 timme och 20 minuter i en föruppvärmd ugn på 120°C och låt dem svalna helt i ugnen.

  6. Häll vispgrädden i skålen till köksmaskinen. Fäst ballongvispen. Mixa på hastighet 10 tills den är fluffig. Mixa inte för länge.

  7. Bryt marängerna i bitar och lägg ett lager maränger i dessertskålar. Lägg i en sked vispad grädde och bär. Gör ytterligare ett lager med maränger, grädde och bär och avsluta med lite florsocker.