Ingredienser
Steg 1
Gör salvia- och honungssirap. Häll honung, salvia och vatten i en kastrull tillsammans med fem kvistar färsk salvia. Värm på medelhög värme tills blandningen börjar koka. Sänk sedan till medelvärme och låt sjuda i 15 minuter. Stäng av värmen och låt blandningen svalna i 30 minuter. Släng sedan salvian.
Steg 2
Häll fryst ananas, vodka, limesaft och salvia- och honungssirap i blendern. Blanda på smoothieinställningen och kör igenom hela cykeln. Servera omedelbart och garnera med ett rostat salviablad. Obs! Du kan rosta salviabladen genom att hålla dem med tång över en låga så att kanterna svartnar. Har du ingen frusen ananas? Då kan du helt enkelt skala och ta ur mitten från en färsk ananas. Skär ananasköttet i långa remsor och skär sedan remsorna i små kuber. Lägg ut kuberna i ett lager på en plåt och frys tills de är hårda (cirka 30–45 minuter).
Våra mest älskade rätter
Dela glädjen med de här beprövade och frestande recepten. De tillhör hemmakockarnas favoriter och du kommer att få nästan lika mycket glädje av de nöjda leendena kring bordet som av de läckra smakerna.
Steg 1
Gör salvia- och honungssirap. Häll honung, salvia och vatten i en kastrull tillsammans med fem kvistar färsk salvia. Värm på medelhög värme tills blandningen börjar koka. Sänk sedan till medelvärme och låt sjuda i 15 minuter. Stäng av värmen och låt blandningen svalna i 30 minuter. Släng sedan salvian.
Steg 2
Häll fryst ananas, vodka, limesaft och salvia- och honungssirap i blendern. Blanda på smoothieinställningen och kör igenom hela cykeln. Servera omedelbart och garnera med ett rostat salviablad. Obs! Du kan rosta salviabladen genom att hålla dem med tång över en låga så att kanterna svartnar. Har du ingen frusen ananas? Då kan du helt enkelt skala och ta ur mitten från en färsk ananas. Skär ananasköttet i långa remsor och skär sedan remsorna i små kuber. Lägg ut kuberna i ett lager på en plåt och frys tills de är hårda (cirka 30–45 minuter).