Föregående sida
Snabbt och enkelt

Cocktail med salvia, honung och ananas

Salvia, honung och ananas går samman för att skapa en unik tropisk cocktail för festliga tillfällen. Gör den själv med hjälp av en KitchenAid-blender.

Börja laga mat

Verktyg

Detaljer

7

Ingredienser

2

Steg

Tid

3'

Förberedelse

20'

Tillagning

23'

Sammanlagt

Ingredienser

  • 590 gfryst ananas
  • 60 mllimesaft
  • 115 mlvodka
  • 60 mlhonung
  • 5kvistar av färsk salvia (samt extra till garnering)
  • 175–200 gis
  • 120 mlvatten
Gör det nu
  • Steg 1

    Gör salvia- och honungssirap. Häll honung, salvia och vatten i en kastrull tillsammans med fem kvistar färsk salvia. Värm på medelhög värme tills blandningen börjar koka. Sänk sedan till medelvärme och låt sjuda i 15 minuter. Stäng av värmen och låt blandningen svalna i 30 minuter. Släng sedan salvian.

  • Steg 2

    Häll fryst ananas, vodka, limesaft och salvia- och honungssirap i blendern. Blanda på smoothieinställningen och kör igenom hela cykeln. Servera omedelbart och garnera med ett rostat salviablad. Obs! Du kan rosta salviabladen genom att hålla dem med tång över en låga så att kanterna svartnar. Har du ingen frusen ananas? Då kan du helt enkelt skala och ta ur mitten från en färsk ananas. Skär ananasköttet i långa remsor och skär sedan remsorna i små kuber. Lägg ut kuberna i ett lager på en plåt och frys tills de är hårda (cirka 30–45 minuter).

Våra mest älskade rätter

Dela glädjen med de här beprövade och frestande recepten. De tillhör hemmakockarnas favoriter och du kommer att få nästan lika mycket glädje av de nöjda leendena kring bordet som av de läckra smakerna.

Perfekt pizzadeg

Det enda receptet på tunn, italiensk pizza du någonsin behöver!

  • 65' Förberedelse
  • 20' Tillagning

Hamburgerbröd

Glöm färdigköpta bröd och gör dina egna hamburgerbröd hemma.

  • 15' Förberedelse
  • 20' Tillagning

Havrepannkakor med banan

De här pannkakorna utan mjöl är mycket goda och går snabbt att göra i en blender.

  • 5' Förberedelse
  • 15' Tillagning

Cocktail med salvia, honung och ananas

Steg 1

Gör salvia- och honungssirap. Häll honung, salvia och vatten i en kastrull tillsammans med fem kvistar färsk salvia. Värm på medelhög värme tills blandningen börjar koka. Sänk sedan till medelvärme och låt sjuda i 15 minuter. Stäng av värmen och låt blandningen svalna i 30 minuter. Släng sedan salvian.

Steg 2

Häll fryst ananas, vodka, limesaft och salvia- och honungssirap i blendern. Blanda på smoothieinställningen och kör igenom hela cykeln. Servera omedelbart och garnera med ett rostat salviablad. Obs! Du kan rosta salviabladen genom att hålla dem med tång över en låga så att kanterna svartnar. Har du ingen frusen ananas? Då kan du helt enkelt skala och ta ur mitten från en färsk ananas. Skär ananasköttet i långa remsor och skär sedan remsorna i små kuber. Lägg ut kuberna i ett lager på en plåt och frys tills de är hårda (cirka 30–45 minuter).

top
Välj en annan produkt

Jämför

Jämför produkter

Du får inte köpa fler än 3 produkter. Ta bort en produkt innan du lägger till en ny.