Skip the navigation
Cocktail med salvia, honung och ananas

Cocktail med salvia, honung och ananas

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Sage Honey Pineapple Blended Cocktail
Cocktail med salvia, honung och ananas

Salvia, honung och ananas går samman för att skapa en unik tropisk cocktail för festliga tillfällen. Gör den själv med hjälp av en KitchenAid-blender.

Duration
Totalt23min
Förberedelser3min
Tillagning20min

Redskap

BLENDERBLENDER

Ingredienser

Portioner

600 g

fryst ananas

60 ml

lime juice

115 ml

vodka

60 g

honung

5

kvistar av färsk salvia (samt extra till garnering)

175-200 g

is

120 ml

vatten

Steg för steg

  1. Gör salvia- och honungssirap. Häll honung, salvia och vatten i en kastrull tillsammans med fem kvistar färsk salvia. Värm på medelhög värme tills blandningen börjar koka. Sänk sedan till medelvärme och låt sjuda i 15 minuter. Stäng av värmen och låt blandningen svalna i 30 minuter. Släng sedan salvian.

  2. Häll fryst ananas, vodka, limesaft och salvia- och honungssirap i blendern. Blanda på smoothieinställningen och kör igenom hela cykeln. Servera omedelbart och garnera med ett rostat salviablad. Obs! Du kan rosta salviabladen genom att hålla dem med tång över en låga så att kanterna svartnar. Har du ingen frusen ananas? Då kan du helt enkelt skala och ta ur mitten från en färsk ananas. Skär ananasköttet i långa remsor och skär sedan remsorna i små kuber. Lägg ut kuberna i ett lager på en plåt och frys tills de är hårda (cirka 30–45 minuter).